Serđi Roberto i Gavi (©Reuters)
Serđi Roberto i Gavi (©Reuters)

Detaljni pregledi pokazali da Zlatni dečko Gavi nije teže povređen, Serđi Roberto iščašio rame i otpao za Mundijal

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 11:09

U Barseloni čitavu noć goreo crveni alarm...

Hladan znoj oblio je Ćavija Ernandeza i španskog selektora Luisa Enrikea kada je Gavi ostao da leži na travi posle duela sa Danijem Garsijom. Zlatni dečko dobio je udarac u aduktor, napustio je teren u suzama i na Pirinejima su pomislili na najcrnje – možda su izgubili Gavija za Mundijal.

Gavi nije jedini koji je pre nego što je planirano napustio teren. Španskog vezistu je pred kraj prvog poluvremena zamenio Frank Kesi, a Barselona je u finišu ostala i bez Serhija Roberta. Univezalac je iščašio rame, Ćavi je već izvršio sve izmene, pa su Katalonci u poslednjih pet minuta igrali sa desetoricom.

Izabrane vesti

Čim se završila utakmica sa Atletik Bilbaom, koji je obeležio Usman Dembele upisavši gol i tri asistencije, Gavi i Serđi Roberto podvrgnuti su detaljnim lekarskim pregledima. Iako su prve informacije koje su dopirale sa Pirineja bile takve da postoji mogućnost da Gavi propusti Mundijal, to se neće dogoditi. Povreda, ipak, nije ozbiljnije prirode. Ali, Serđi Roberto – hoće.

Prognoze su dobre, Gavi je osetio bol u primicaču, ali snimci su pokazali da rupture nema. Preventive radi mogao bi da propusti utakmicu sa minhenskim Bajernom u Ligi šampionata. Sa Serđijem Robertom situacija je drugačija. Za Barseloninog univerzalca nema fudbala dok se ne završi Mundijal.

Odigrao je odličan meč Serđi Roberto, postigao je gol u prvom poluvremenu – asistirao mu Usman Dembele – bio kreator akcije i uputio završni pas za Pedrija iz kog je pogodio stativu, i neumorno je špartao kraj desne aut-linije. Jednu od boljih partija u dresu Barselone neće pamtiti samo po predstavi na terenu, nego i po povredi.

Ispustio je krik u završnici, iskočilo mu je rame i iznet je na nosilima. Nekoliko nedelja će odsustvovati sa terena, Luis Enrike po svemu sudeći može da ga precrta za Mundijal, jer prognoze su takve da se na teren neće vratiti dok se Primera ne nastavi krajem decembra.



tagovi

BarselonaSerđi RobertoGaviMundijalKatar2022Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022ŠpanijaFudbalska reprezentacija Španije

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara