„Devetka“? Kupljena! Desni bek? Kupljen! Još jedan i Valensija završila šoping...

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 18:19

Raduju se i u Betisu zbog procenata, ali i pojačanja koje im stiže

Valensija polako privodi kraju letnji prelazni rok. Makar što se tiče kupovina. Ugovorena su još dva pojačanja i praktično je završeno sa šopingom. Čeka se još jedno krilo i to bi bilo to...

Najnovija pojačanja Valensije su Kevin Gameiro i Kristijan Pičini. Valensija je tokom vikenda ugovorila dolaske Atletikovog napadača i desnog beka Sportinga iz Lisabona na čijem dovođenju je radila danima.

Izabrane vesti

Dovođenje desnog beka je bio jedan od prioriteta za klub sa mestalje. Dugo vremena je prva meta bio Hans Hatebur iz Atalante, momak koji je eksplodirao od prošlog leta kada je došao iz Groningena za samo 340.000 evra. Međutim, Atalanta je Valensiji tražila prevelikih 20.000.000 evra za Hatebura što Španci nisu želeli da plate. Tako su se okrenuli B planu – Kristijanu Pićiniju iz Sportinga.

I on je imao sjajnu sezonu u Portugaliji, pominjao se kao pojačanje Intera, Vest Hema, čak i Mančester Junajteda, ali je Sporting rasterao mnoge kupce visokom cenom koju je postavio na početku leta. Kada je Valensija ostala kao jedina opcija i kada je španski klub zapretio da će odustati i dovesti Timotija Fosu-Mesu iz Mančester Junajteda, Sporting je spustio cenu i pristao da proda Italijana za 10.000.000 evra.

Transferu se iz dva razloga raduje i Betis. Prvo, jer će dobiti 15 odsto od Pićinijevog transfera jer je tako dogovoreno letos kada je za 3.500.000 evra prešao iz Andaluzije u Lisabon.  Drugi razlog je što Betis sada lakše stići do Martina Montoje koji je višak u Valensiji kao treći desni bek. Pićini je doputovao na lekarske preglede i uskoro će se priključiti saigračima na pripremama u Švajcarskoj.

Njegovim stopama će uskoro i Kevin Gameiro čiji transfer iz Atletika se otegao jer je Milan stopirao dolazak Kalinića u Madrid kao zamene za Francuza. Ipak, Atletiko će dovesti nekog drugog napadača, (možda Žirua) i prodati Gameira. Pristao je na ponudu od 15.000.000 evra koja sa realnim bonusima može da poveća transfer na 20.000.000 evra.  

Sa ove dve kupoivine, Valensija je skoro završila prelazni rok. Prethodno je otkupljen Kondogbija od Intera, a došli su Račić, Dijakabi i Vas. Očekuje se još dolazak jednog krila. Prva meta je povratak Gonsala Gedeša iz Pari Sen Žermena, ali francuski klub je postavio preveliku cenu od 80.000.000 evra. Valensija se nada novoj pozajmici, a alternativa je Luan iz Gremija. To bi bio kraj prelaznog što se tiče kupovina.


tagovi

Kristijano Pičini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara