Dimitar Berbatov (@Reuters)
Dimitar Berbatov (@Reuters)

Dimitar Berbatov kandidat za predsednika FS Bugarske

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 01:29

Proslavljeni napadač u novom pokušaju da preuzme rukovodeću funkciju

Bugarski fudbal, posebno kada je reč o reprezentaciji, trenutno se nalazi na veoma niskim granama. Srećom po naše Orlove, jer da nije tako pitanje je da li bi Srbija učestvovala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Posle samo četiri boda u kvalifikacijama, od kojih su sva četiri osvojena u remijima sa Srbijom (dvaput), Litvanijom i Mađarskom, predsednik tamođnjeg saveza, Borislav Mihajlov, pod pritiskom javnosti podneo je ostavku posle 18 godina na toj funkciji, a izbori za novo rukovodstvo zakazani su za 15. mart 2024. godine. Prvi koji je zvanično istakao kandidaturu da preuzme komandovanje bugarskim fudbalom je proslavljeni reprezentativac Dimitar Berbatov.

Izabrane vesti

Nekadašnji napadač Bajer Leverkuzena, Totenhema, Mančester Junajteda... i u prošlosti je pokušavao da se izbori za promene, ali je nailazio na otpor vladajućih struktura. Ovaj put 42-godišnji Berbatov veruje da će imati više uspeha.

"Mi smo ljudi koji se već godinama bore protiv čelnika Saveza i jasno nam je da je zbog toga o nama stvorena negativna slika. Naš cilj je da stvorimo poštenu skupštinu i zato pozivam sve kandidate da se izjasne, da debatujemo i da stvorimo transparentno rukovodstvo. Garantujem vam da od nas nećete čuti nijednu ružnu reč o protivkandidatima. Bićemo koncentrisani na naše ideje, ali i otvoreni da saslušamo druge. Neke ideje i ciljevi će se preklapati, neke neće, ali bitno je da sve bude fer i korektno", istakao je dvostruki osvajač Premijer lige sa Mančester Junajtedom i trostruki učesnik finala Lige šampiona (dvaput sa Junajtedom, jednom sa Bajerom).

Berbatov je najavio da će tražiti sastanke sa najvišim državnim instancama, premijerom i ministrom sporta, a dodao je da svoj program zasniva na tri stvari: transparentnosti, profesionalizmu i partnerstvu. Istakao je i da će se, u slučaju da bude izabran, zalagati na promovisanju mladih igrača u domaćim klubovima, a da će broj stranaca pokušati da ograniči na tri igrača van Evropske unije. S tim da bi postojala svojevrsna mogućnost doplate za još nekog igrača, koja bi se koristila za razvoj omladinskih škola i infrastrukture.


tagovi

Dimitar Berbatov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara