Čestitke Zvezdinih igrača Živkoviću (©Starsport)
Čestitke Zvezdinih igrača Živkoviću (©Starsport)

Dinamično u Inđiji od početka do kraja: Živkovićev prvenac odveo Zvezdu u osminu finala kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.11.21. | 14:52

Pobeda crveno-belih u Inđiji 1:0

Očajno stanje terena u Inđiji otežalo je posao akterima poslednje utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije, ali samim tim i učinilo duel veoma uzbudljivim već od starta.

Crvena zvezda je kao gost savladala Inđiju 1:0, iako smo mogli da vidimo mnogo više golova nego što je prvenac Rišaira Živkovića u crveno-belom dresu.

Izabrane vesti

Holanđanin srpskog porekla pogodio je u 24. minutu posle centaršuta Aleksandra Kataija iz prekida i dodavanja glavom Radovana Pankova. Odlično je pratio akciju, ubacio se ispred protivničkog igrača i šutirao glavom u padu.

Bio je to najbolji način gostiju da odgovore rivalu na izuzetno otvoren pristup utakmici i nekoliko ozbiljnih šansi pred golom Zorana Popovića. Mogli su to da učine i dosta ranije, ali je u 5. minutu Darko Vukašinović odbranio penal Aleksandru Kataiju, koji je prethodno iznudio Nenad Krstičić.

Imao je vodeći tim drugoligaškog karavana čak i stativu u 2. minutu, posle šuta Slavoljuba Đokića iz trka. Pre toga je zapretio i Zoran Riznić, kada je skinuo loptu s noge Aleksandru Dragoviću i krenuo u trk ka Popovićevom golu, ali su ga loš teren i pravovremeno istrčavanje iskusnog čuvara mreže sprečili da se upiše u strelce. Odličan je bio golman crveno-belih ovog popodneva i, uz strelca Živkovića, najzaslužniji što Crvena zvezda nastavlja odbranu trofeja osvojenog prošle sezone.

Uporni su bili domaći fudbaleri da ga savladaju, uglavnom snažnim udarcima sa distance, ali je držao Popović koncentraciju na visokom nivou i na najbolji način zamenio kapitena Milana Borjana koji je preskočio ovo gostovanje zbog obaveza u reprezentaciji Kanade.

U timu Dejana Stankovića nije bilo ni Gelora Kange, koji je takođe igrao za nacionalni tim, ali i dobio dodatne dane odmora pošto mu je preminuo otac. Meč su propustili i mladi reprezentativci Srbije, Strahinja Eraković i Petar Stanić, dok je još jedan reprezentativac crveno-belih, Miloš Degenek, u 56. minutu zamenio Aleksandra Dragovića. Nije se štoper Austrije dobro snašao na teškom terenu u Inđiji, imao je u par navrata dosta problema sa igračima rivala, ali na njegovu sreću fudbaleri u zelenim dresovima to nisu kaznili.

Pauza između dva poluvremena kao da je više prijala igračima Inđije, koji su u prvih 15 minuta po povratku sa odmora triput dobro zapretili Popoviću, ali bez učinka. I pored velikog broja šuteva i odbrana Zvezdinog golmana, najbolja prilika za prvoligaša propuštena je u 54. minutu, kada je sebičan bio Dušan Vukčević. U kontri dva na jedan posle loše izvedenog kornera gostiju i ukradene lopte Dragoviću, imao je desno od sebe Miloša Kukolja, ali umesto da doda, rešio je da dribla i - pogrešio.

Imala je Inđija još nekoliko prilika do kraja meča, ali ne tako dobrih kao što je bila pomenuta. Uprkos porazu, domaćini su se predstavili u veoma dobrom izdanju od prvog do poslednjeg minuta utakmice, što potvrđuje i statistički podatak da su imali šest šuteva u okvir gola, od ukupno 11. Tri više imala je Zvezda iz 16 pokušaja.

Crveno-beli su uspeli da ostvare cilj plasmanom u osminu finala i, barem se tako čini u prvi mah, izbegnu povrede. Sada ih čeka nedeljni duel u Lučanima, peti uzastopni na strani kada je reč o domaćoj sceni, pa izuzetno važan meč sa Ludogorecom u Ligi Evrope, 25. novembra na stadionu Rajko Mitić.

************

KUP SRBIJE - ŠESNAESTINA FINALA

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

/Živković 24/

Inđija

Sudija: Marko Ivković

Inđija (4-2-3-1): Vukašinović - Ignjatović (od 58. Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Desančić) - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen) - Žakula (od 46. Vukčević).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56. Degenek), Rodić (od 73. Gajić) - Petrović, Krstičić - Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić) - Pavkov (od 73. Vukanović).

KUP SRBIJE - ŠESNAESTINA FINALA

Ranije odigrano

Novi Pazar - Budućnost Dobanovci 1:0 (0:0)

Sloga Požega - Rad 0:1 (0:1)

Radnički Niš – Dinamo Vranje 1:0 (0:0)

Lonica - Čukarički 1:0 (1:0)

OFK Bačka - Proleter Novi Sad 3:2 penalima (1:1, 0:1)

Železničar Pančevo - Napredak 0:1 (0:1)

Zlatibor Čajetina - TSC 0:4 (0:2)

Radnički Novi Beograd - Voždovac 2:1 (2:0)

Javor - Mačva 2:1 (2:1)

Vojvodina - GFK Jagodina 5:1 (2:1)

Spartak Subotica - GFK Dubočica 1:1 (1:1) posle penala 4:5

Mladost Lučani - Kolubara 2:3 (0:1

Partizan – Trajal Kruševac 3:0 (1:0)

Metalac – Žarkovo 3:2 (2:1)

Radnik – Radnički 1923 2:0 (2:0)

Četvrtak

Inđija - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Živković 24/


tagovi

Dejan StankovićKup SrbijeRišairo ŽivkovićFK Inđija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara