Dinamit čeka "dede" iz Kanala

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 09:22

Danska i Panama odmeriće snage na stadionu Brondbija u Kopenhagenu, u okviru priprema za predstojeću smotru najboljih reprezentacija sveta u Rusiji

Počinje spremanje za Mundijal. Danska i Panama odmeriće snage u četvrtak na stadionu Brondbija u Kopenhagenu, u okviru priprema za predstojeću smotru najboljih reprezentacija sveta u Rusiji, na kojoj će se, očekivano ili ne, naći obe zemlje.

Danska je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo doživela pravi krešendo, pošto je selekcija Dinamita startovala veoma loše usled činjenice da je posle punih 15 godina ostala bez selektora Mortena Olsena. Njegovom nasledniku Ageu Herejdeu bilo potrebno više vremena da implementira svoje ideje, ali je u konkurenciji Poljske, Crne Gore, Rumunije, Jermenije i Kazahstana postepeno dizao formu tima i na kraju izborio drugo mesto i baraž. Republika Irska je oduvana u doigravanju i Danci su se peti put u istoriji našli na Mundijalu. Za predstojeći duel sa Panamom Herejde je pozvao sve koji su u konkurenciji za mesto u avionu koji će u Rusiju. Eriksen, Kvist, Sisto, Jorgensen i ostali istaknuti reprezentativci neće biti odmarani, jer je zamisao da se ekipa što bolje uigra.

Izabrane vesti

Projektovani sastavi:
DANSKA (4-2-3-1): Šmajhel – Larsen, Kjaer, Kristensen, Durmisi – Kvist, Dilejni – J. Poulsen, Eriksen, Sisto – Jorgensen;
PANAMA (4-4-2): Penedo – Mačado, Eskobar, R. Tores, Oval – Kintero, Godoj, Gomez, Kuper – Perez, G. Tores.

Panama je možda najveće iznenađenje kvalifikacija, pošto je završila ispred Hondurasa i Sjedinjenih Američkih Država i izborila istorijsko mesto na Svetskom prvenstvu. Selekciju Kanalerosa čine mahom iskusni, prekaljeni igrači, pa ne čudi zašto su trenutno šestorica njih odigrala preko 100 mečeva za nacionalni tim, a više od 50 nastupa ima ukupno njih 12. Biće ovo nagrada za momke koji su više od decenije reprezentovali Panamu, a među njima su najistaknutije „dede“ Perez i Tehada, koji zajedno imaju 72 godine. Treba očekivati da se iskusna Panama sačuva za Mundijal, pa u pripremnom periodu ne očekujemo veće uspehe.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:00 6601 MPR Denmark - Panama kmb 1&3-5 2,45
Ukupna kvota2,45

POSLEDNJIH PET

DANSKA
RUMUNIJA (D), KVALIFIKACIJE ZA SP 1:1
REPUBLIKA IRSKA (D), BARAŽ ZA SP 1:1
REPUBLIKA IRSKA (G), BARAŽ ZA SP 5:1
ŠVEDSKA (N), PRIJATELJSKA 0:1
JORDAN (N), PRIJATELJSKA 2:3

PANAMA
SAD (G), KVALIFIKACIJE ZA SP 0:4
KOSTARIKA (D), KVALIFIKACIJE ZA SP 2:1
GRENADA (G), PRIJATELJSKA 5:0
IRAN (N), PRIJATELJSKA 1:2
VELS (G), PRIJATELJSKA 1:1

MEĐUSOBNI SKOR
Nikad nisu igrali

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Četvrtak
20.00: (1,35) Danska (4,50) Panama (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara