Dinamo Moskva prodat za rublju!

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.02.19. | 13:18

Jedan od najvećih ruskih klubova promenio vlasnika

Jedna rublja! Nudi li ko više? Prodato! Dinamo iz Moskve ima novog, odnosno novog-starog vlasnika, VTB banku, koja je kontrolni paket akcija kluba kupila za samo jednu rublju!

Informaciju je otkrio prvi čovek VTB banke Andrej Kostin, koji se pohvalio da njegova kompanija ponovo drži u rukama moskovskog velikana. 

Izabrane vesti

"Mi smo i do sada u potpunosti finansirali klub. Za rublju smo ga prodali, sada smo ga za rublju otkupili nazad. Mislim da će ceo posao biti završen za vrlo kratko vreme",  ispričao je Kostin.

VTB banka je od aprila 2009. godine generalni sponzor Dinama, a držala je i kontrolni paket akcija. Međutim, prodala ga je u decembru 2016. za samo jednu rublju Sportskom društvu Dinamo, pošto je tadašnji predsednik kluba Jevgenij Muravjov otkrio, kada je ekipa bila u drugoj ligi, da je dug oko 13 milijardi rublji, što je bilo oko 188 miliona evra!

Da Dinamo, koji je 11 puta bio prvak Sovjetskog saveza, ne bi proglasio bankrot, Sportsko društvo ga je otkupilo za jednu rublju, uz dogovor da VTB banka nastavlja da finansira klub i to za sumu oko 24 miliona evra godišnje.

Očigledno su se Moskovljani finansijski oporavili, deo dugova im je oprošten, deo reprogramiran, a VTB banka ga je ponovo uzela pod svoje okrilje. Za jednu rublju.

(FOTO: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara