Đorić opleo po reprezentativcima: Samo ste vi krivi! Zašto ćutite?

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.07.18. | 09:23

„Izgubili su od prosečne ekipe Švajcarske“, jasan je prvi srpski bek

Veliki deo populacije će uperiti prst krivice ka selektoru Krstajiću, neko će pronaći krivca i u odlukama FSS koje su prethodile dešavanjima na Mundijalu, ali Milovan Đorić nema dilemu. Za njega su najveći krivci zbog eliminacije sa Prvenstva Sveta u Rusiji - reprezentativci naše zemlje.

On je u razgovoru za Kurir žestoko isprozivao učenike Mladena Krstajića i poručio da nema potrebe da se kriju posle svega što su uradili na Mundijalu. Nekadašnji selektor je dodao da su Orlovi imali veliku podršku, ali im to nije bilo dovoljno da izbegnu poraz od Švajcarske.
„Pre meča sa Brazilom usta su im bila puna priče o pobedi, govorili su da veruju u eliminaciju Brazila. Od tada samo ćute. Čitam sve, pratim sve, nigde da naletim na jednu izjavu nekog od njih da kaže ovoj naciji zašto nismo u osmini finala. Pa zar nije mogao kapiten Kolarov negde da se oglasi. Doživeli su neuspeh i sada - ćute. Evo, ja ću reći umesto njih - isključivi krivci što nismo u drugoj rundi su igrači“, rekao je za Kurir Milovan Đorić.

Izabrane vesti

Prvi srpski bek je istakao da mu je jasno zašto nas nije bilo u osmini finala.
„Dobili su najbolje moguće uslove za pripreme, svu pažnju navijača i medijia, koji prvi put od kada znam za sebe nisu pravili aferu pred odlazak reprezentacije na veliko takmičenje. Imali su mir i sparing partnere po svojoj želji. Pa gde je onda problem? Gledam kako se u ovoj fazi Mundijala igra atomski fudbal i jasno mi je zašto nas nema. Red bi bio da to kaže i neko od igrača“.

On se posebno osvrnuo na duel sa Švajcarskom. Đorić je istakao da smo izgubili ono što nismo smeli.
„Mi nismo smeli da izgubimo meč sa Švajcarskom! Nikako. Šta je Švajcarska? Osrednji tim, skup prosečnih igrača. Poveli se i povukli se skroz. Igrači su sve svalili na nemačkog sudiju, ali gde su bili da zaustave Šaćirija u poslednjem napadu, tu im nije smetrao Brih. Na kraju bi nas taj bod odveo dalje. Čak i da nas nije odveo niko ne bi mogao da im zameri ako bi se vratili sa pobedom, remijem i porazom od Brazila. To je časnije od ovog što su nam priredili“, zaključio je Đorić.

(Foto Star Sport)


tagovi

Milovan Đorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara