Đukić: Kada Partizan izgubi sve se predimenzionira

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 14:50

„Normalno je se sumnja u trenera i igrače čim izgube utakmicu. Ali, mi ne sumnjamo ni u ekipu, niti u bilo koga“, kaže strateg Parnog valjka

Partizan je arhivirao poraz u Surdulici i u potpunosti se posvetio utakmici sa litvanskim Trakaijem, u kojoj želi da se vrati na pobednički kolosek i nastavi tamo gde je stao nakon revanša sa Rudarom iz Pljevalja.

Litvanci će sutra od 20.30 pokušati da odole pred naletima ekipe iz Humske, ali će konačan ishod isključivo zavisiti od izdanja značajno kvalitetnijeg domaćina.
"Ako budemo uspeli na vreme da otvorimo protivnika sve će biti drugačije. Posle toga bismo dobili još više prostora, jer bi i oni morali da se otvore. U fudbalu sve zavisi od momenta i mnogo je bitno dobro započeti utakmicu. Lopta mora da ide znatno brže, moramo da probijamo po bokovima, da imamo više šuteva. Zna se kako se probijaju zatvorene odbrane. Moramo da budemo jednostavniji, konkretniji, da završavamo te napade. Čekaju nas zatvorene odbrane, zgusnuti protivnici i moramo da nađemo način da ih probijamo", rekao je Đukić.

Izabrane vesti

Litvanski klub nema zvučno ime, mnogi za njega do sada nisu praktično ni čuli, ali to ne zavarava crno-bele.
"To je tačno, ali takođe ne znači da su oni loša ekipa. Svi igraju na ozbiljnom nivou, ozbiljno treniraju. Pomerile su se granice, nema više loših ekipa i to što mi nismo čuli za njih, ne znači da oni ne igraju ozbiljan fudbal. Znači, moramo da ozbiljno shvatimo tu utakmicu, ako ne želimo da imamo probleme".

Ekipa i stručni štab Parnog valjka dobili su niz kritika na svoj račun nakon loše partije u Surdulici.
"Normalno je se sumnja u trenera i igrače čim izgube utakmicu. Ali, mi ne sumnjamo ni u ekipu, niti u bilo koga. U prvom poluvremenu u Surdulici nismo napravili dovoljan broj šansi. Mekako kao da smo mislili da će neko drugi da ih napravi i da ima vremena. U nastavku smo stvorili te šanse, ali ih nismo koristili i to nas je koštalo poraza".

Na kraju krajeva, Đukić nije nezadovoljan ni kvalitetom svog tima, niti igrom koju pruža.
"Smatram da imamo dobar tim. Ekipa uopšte ne igra loše. Nismo bili efikasni u zadnjim metrima, ali mislim da ekipa igra dobro, ima posed i dobru reakciju na izgubljene lopte. Protivnici nam ne stvaraju šanse, dali su nam gol iz dva šuta. Čim Partizan ne pobedi sve se predimenzionira. Učinićemo sve da kod kuće ostvarimo dobar rezultat. U dvomeču imamo 180 minuta i želimo da napravimo dobar rezultat. Ali ne bi trebalo očekivati laku utakmicu", rekao je Đukić.

Foto: Star Sport


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara