Đukić ostaje do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.04.18. | 12:52

Partizan na leto bira novog trenera ili...?

Partizan sve manje veruje Miroslavu Đukiću. Ako mu, uopšte, i veruje. Jedino što nema mehanizme da ga smeni i(li) mu pronađe naslednika.

Posledica je ostanak aktuelnog šefa stručnog štaba na klupi crno-belih, uprkos ubedljivom porazu od Čukaričkog u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije (2:4) i izvesno cementirana pozicija do kraja sezone. Kad se okonča, bez obzira na učinak u preostalih šest kola plej-ofa i završnici masovnijeg takmičenja, klub iz Humske 1 će raspravljati o statusu Miroslava Đukića.

Izabrane vesti

Razlozi zbog kog je nekadašnji selektor i dalje trener su višestruke prirode. Prvi se odnosi na saznanje da Partizanova uprava u vremenskom tesnacu ne može da pronađe naslednika, sledeći se tiče činjenice da niko u ovako delikatnom trenutku, kad tim deluje razoren rezultatima i uzdrman na psihološkom planu, ne želi da se lati posla, a možda i najvažniji podrazumeva ugovornu obavezu prema Đukiću, jer bi u slučaju raskida saradnje Parni valjak bio dužan da ga plaća sve do leta 2019. dokad ima ugovor.

Zato se Partizan trenutno nalazi u začaranom krugu, uveren da će iz njega naći izlaz na kraju sezone. Dotad će rukovodioci imati vremena da brižljivo prečešljaju biografije potencijalnih kandidata, s nadom da će neki od njih za mesec ili dva biti raspoloženi da prihvate poziv, jer će imati čistu situaciju u vidu selektiranja tima za novu sezonu. U oba slučaja, ipak, ostaje pitanje obeštećenja Miroslavu Đukiću, jer sigurno neće podneti ostavku i tako osloboditi klub obaveze da ga plaća.

Krug kandidata za novog trenera Partizana, koji će napasti plasman u Ligu Evrope i duplu krunu, nije širok i podrazumeva već pominjana imena kao što su Vladimir Ivić, Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica, Marko Nikolić...

FOTO: MN Press


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara