Đukić zadovoljan: Ovo su opasne utakmice, dobro da se još neko nije povredio

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 17:26

"Ako bi trebalo da tražimo što treba da popravimo, onda je to realizacija. Da budemo efikasniji i konkretniji”, rekao je trener Partizana posle pobede na Šahtjorom

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Fudbaleri Partizana pobedom su završili pripreme na Kipru i u dobrom raspoloženju dočekuju prvu utakmicu sa Viktorijom Plzenj u nokaut fazi Lige Evrope. Trener crno-belih Miroslav Đukić bio je zadovoljan igrom u generalnoj probi protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska, a smatra da bi njegova ekipa trebalo da bude još efikasnija.
“Veoma je bitna utakmica, generalka. Za nas je već počela sezona i ovo je bio ozbiljan meč. Drugačiji tip utakmice nego protiv Teplica. Šahtjor je ekipa koja nije mnogo pritiskala, ali je čekala da izađe u kontranapade. Nismo im to dozvolili. Ako bi trebalo da tražimo što treba da popravimo, onda je to realizacija. Da budemo efikasniji i konkretniji”, rekao je Đukić novinarima posle meča na Kipru.

Izabrane vesti

Koliko je važno da se pripreme završe na dobar način, pozitivnim rezultatom?
“Veoma je bitno da uđeš u sezonu sa pobedničkim mentalitetom. Rekao sam danas igračima da moraju da se predstave kao pobednička ekipa”

Osvrnuo se Đukić na povredu Saše Zdjelara koji nije nastupio protiv Šahtjora.
“Preventivno smo odlučili da ne igra. Dobio je udarac na prošloj utakmici. Smetalo mu je pri šutiranju lopte. Rekli smo mu da ne igra ako oseti bol, nismo hteli da rizikujemo”.

Trener Partizana složio se sa novinarskom konstatacijom da ove vrste prijateljskih utakmica umeju često da budu rizične, odnosno da se igrači povređuju.
“Možeš da uđeš kako hoćeš, jer nećeš biti isključen. U jednom trenutku je bilo previše agresivnih startova. Mogli su igrači da se povrede. Trebalo bi da postoje žuti i crveni kartoni i na prijateljskim utakmicama”.

Đukić je na poluvremenu izveo Danila Pantića baš zbog “batina” koje je dobio.
“Daču Pantića smo zamenili jer je tražio zamenu, dobio nekoliko udaraca, ali njemu je dobro da malo očvrsne. I Jevta je osetio bol, a on je pre dva dana igrao 90 minuta. Rekli smo mu da će podeliti utakmicu sa Radinom, oseća umor od prošle utakmice, ali morao je da igra jer Zdjelar nije mogao”, zaključio je Đukić.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Miroslav ĐukićSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara