Karlos Keiroš (Reuters)
Karlos Keiroš (Reuters)

Do juče "među najboljim trenerima sveta", danas napustio klupu Egipta

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 18:37

Karlos Keiroš se zadržao samo šest meseci na klupi Faraona

"Imam 44 godine trenerskog iskustva i 2.000 utakmica iza sebe. Jedini sam stručnjak koji je odveo četiri različite selekcije na Svetsko prvenstvo i jedan sam od deset najboljih trenera na svetu."

Ovo su reči Karlosa Keiroša izgovorene nakon što je Egipat savladao Senegal kod kuće (1:0) i bio na dobrom putu da se plasira na Mundijal. Međutim, Faraoni nakon revanša nisu obezbedili vizu za Katar, a dve nedelje kasnije portugalski stručnjak otišao je sa selektorske pozicije reprezentacije sa severa Afrike.

Izabrane vesti

Deluje da se ipak precenio izjavama da spada u sam trenerski krem, budući da je samo u poslednja dva meseca i kusur izgubio dva finala - ono za trofej Afričkog kupa nacija, a zatim i finalni dvomeč za plasman na mundijal. Oba od istog rivala Senegala.

Šest meseci nakon što je preuzeo klupu Egipta od Hosama El Badrija, Keiroš je postao bivši. Početak jeste bio upečatljiv sa sedam pobeda i dva remija iz prvih devet utakmica, prosek osvojenih bodova na 20 mečeva koliko je potrajao na kormilu Faraona, takođe je bio vrlo zapažen sa 2,05 bodova po utakmici, ali podbacio je u ključnim mečevima i to ima cenu, iako nema potvrde da mu je fudbalski savez Egipta uručio otkaz.

"Svako novo poglavlje počinje bolnim rastankom, što znači da su naša srca puna zahvalnosti, poštovanja i prijateljstva. To je ono što trenutno osećam", poručio je Keiroš nakon što je odluka obelodanjena.

Egipat je igrao grupnu fazu Svetskog prvenstva 1934, 1990. i 2018. godine, a Portugalac nije uspeo da mu omogući četvrti plasman na mundijal.

Keiroš je svojevremeno (2002-2003, 2004-2008) bio dugogodišnji pomoćnik Ser Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu, između dva mandata na Old Trafordu kratko je vodio Real Madrid, a od nacionalnih timova vodio je Portugaliju, Ujedinjene Arapske Emirate, Južnoafričku republiku, Iran i Kolumbiju.


tagovi

Karlos Keirošreprezentacija Egipta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara