Dobijamo li aferu Modrić? Perez besan na Mijatovića i Inter, Real poslao poruku, a iz prikrajka vreba UEFA!

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.08.18. | 17:14

Ugledni madridski listovi tvrde da će milanski klub teško stići do potpisa hrvatskog reprezentativca i da bi mogao da upadne u ozbiljne probleme

Transfer saga o Luki Modriću i Interu preti da postane afera! Dok se iščekuje sastanak hrvatskog fudbalera sa predsednikom madridskog Reala, Florentinom Perezom, koji bi trebalo da bude održan u sredu, španski mediji bruje o besu aktuelnog evropskog prvaka koji je usmeren prema menadžerima igrača. Ali ne samo prema Vladi Lemiću i njegovim saradnicama, već kako tvrde i Real bliska Marka i madridski dnevnik El Mundo, prema bivšem direktoru kraljevskog kluba Predragu Mijatoviću i ljudima iz uprave milanskog Intera.

Predsednik Perez je prvo rekao da neće pustiti Modrića za manje od 750.000.000 evra, ali Inter ne odustaje i navodno je rešio da angažuje sve raspoložive snage da ostvari ovaj transfer iz snova koji je do pre neku nedelju delovao kao prava naučna fantastika. Prvi čovek Reala odlučan je u nameri da mu se ne desi da u istom prelaznom roku izgubi dve mega zvezde u ekipi, pošto je Kristijano Ronaldo već iskoristio džentlmenski sporazum od prošle godine i prešao u Juventus za 100.000.000 evra. A zbog čega je konkretno Perez ljut na Lemića, čoveka koji je bio ključan u Modrićevom prelasku iz Totenhema u Real u leto 2012. godine i Mijatovića, legendu kluba i bivšeg sportskog direktora?A obojica trenutno brinu o Modrićevoj karijeri, Mijatović u svojstvu neke vrste savetnika. Konkretno, Perez im zamera na ćutanju otkako se prvi put pojavila informacija da Inter želi Modrića. To ćutanje je veoma “glasno” i budi ozbiljnu sumnju u očima kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Modrića u sredu u Valdebebasu, pored sastanka sa Perezom, očekuje i razgovor sa novim trenerom Reala Đulenom Lopetegijem, koji je prethodnih dana u više navrata izjavljivao da računa na Hrvata kao glavnog igrača u timu. Sa druge strane, može da bude indikativno I to što su sve informacije o Modrićevoj želji da pređe u Inter objavljene isključivo u italijanskim medijima, dok su kod transfera Ronalda detalji bili potvrđeni i u Španiji.

I tu nije kraj Realovom besu i ljutnji. U kraljevskom klubu, tvrde pojedini španski mediji, spremni su čak da prijave Inter pred organima UEFA zbog nepoštovanja pravila Finansijskog fer pleja. Jer, smatraju u Madridu, Inter jednostavno nema dovoljno novca da finansira Modrićev transfer. El Mundo tvrdi da je plan vlasnika Intera, holding kompanije Suning, da finansira transfer sponzorskim ugovorima različitih “sestrinskih” kompanija, što je izričito zabranjeno pravilima FFP-a.

Istovremeno, dok se ovaj potencijalni “rat” zahuktava, Real je na klipskom Instagram profilu objavio fotografije Luke Modrića u dresovima Reala za novu sezonu. Ove fotografije, naravno, mogle su da budu napravljene i pre nego što je cela ova transfer priča počela jer Adidas ionako dizajnira i proizvodi dresove mesecima unapred. Sa druge strane, Real objavljivanjem baš Modrićevih fotografija svakako želi pošalje poruku i Interu, u menadžerima hrvatskog fudbalera.

Ostaje da se vidi da li će najavljeno uključivanje super agenta Žorža Mendeša u celu priči doneti neke promene u stavovima, pre svega Pereza i Reala. Inter je spreman, kako tvrde Italijani, da ponudi Modriću godišnju platu od 10.000.000 evra i to je više od onoga što ima u Španiji. Ali, na kraju, ne bi trebalo isključiti ni mogućnost da posledica cele priče bude novi, finansijski pojačan ugovora za najboljeg hrvatskog fudbalera.

Foto: Action images


tagovi

Luka ModrićLetnji prelazni rok 2018Florentino PerezPredrag MijatovićVlado Lemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara