Dobra i loša vest za Juventus, Inter, Junajted i Arsenal: Andersen produžio ugovor, ali bez izlazne klauzule

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 19:25

Mladi danski štoper dobio značajnu povišicu, ali...

Poslednjih godina Sampdorija zauzima sve jaču poziciju na listi velikih rasadnika fudbalskih talenata. Toreira, Zapata, Šik, Škrinijar, Murijel, Bruno, Korea, Sorijano, Fernando, Eder... Bezmalo 200.000.000 evra Samp je zaradio na prodajama pomenutih igrača, a sledeće ime oko kojeg će se lomiti koplja je - Joakim Andersen.

Mladi danski štoper privukao je ozbiljnu pažnju najvećih evropskih klubova posle dobrih igara ove sezone, pa i ne treba da čudi što su svoje emisare poslednjih sedmica na Sampdorijinim utakmicama imali Juventus, Inter, Arsenal i Mančester junajted. 

Izabrane vesti

Loša vest za sve pomenute poslodavce je da je Andersen produžio ugovor do juna 2022. godine, odnosno sezonu više od prvobitne saradnje. Dobra je da ni u novom ugovoru, bar tako tvrde italijanski mediji, nema izlazne klauzule, što znači da će se oko obeštećenja raspravljati s prvom čovekom Sampdorije Masimom Fererom. Uz novi ugovor Andersen je dobio i ozbiljnu povišicu, pa tako sa dosadašnjih 250.000 evra plata prema nekim informacijama sada iznosi između 500.000 i 700.000 evra. 

Vratimo se na momenat otkupne klauzule. Naime, Sampdorija je dosad bila vrlo striktna po pitanju Andersena i Interu je nedavno tražila 30.000.000 evra za svog štopera. Sa novim ugovorom, a ukoliko bi Danac nastavio da igra dobro, ta cena mogla bi samo da raste. U Interu su imali fantastično iskustvo s jednim bivšim štoperom Sampa. Radi se o Milanu Škrinijaru koga je Inter leta 2017. godine platio 33.000.000 evra i dobio vrhunsko rešenje u odbrani. Sada se za njega otimaju evropski velikani. Upravo zato u Interu razmišljaju o Andersenu, mada je oko bacio i Juventus. Pojedini obavešteni mediji tvrde da su sveskama Juventusovih direktora Andersen nalazi u paru s Nikolom Milenkovićem i da čelnici Stare dame baš njih dvojicu vide kao sledeći veliki tandem za budućnost. 

Žoze Murinjo je zbog Andersena poslao čak četvoricu skauta, mada u nezgodnom momentu. Naime, gledali su Andersena u teškom porazu Sampdorije od Torina (1:4), kada se Danac nije baš pokazao u najboljem svetlu. Navodno, i Unaj Emeri preko svojih kanala u Italiji ozbiljno motri na Andersena i razmišlja o tome da krene u akciju već na zimu. 

U Sampdoriji mogu samo zadovoljno da trljaju ruke. Konkurencija za potpis se širi, samim tim biće veća i otkupna cena...

Foto: Via Twitter / @Sampdoria_en


tagovi

Joakim AndersenZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara