Dobre vesti za Boaćija i Zvezdu... iz Korintijansa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.18. | 17:07

Do sutra uveče se otklanja i poslednja prepreka za transfer napadača crveno-belih

Crvena zvezda je prihvatila ponudu kineskog Đengsua za Ričmonda Boaćija, čeka se da napadač prihvati uslove za selidbu u Kinu, ali i da se u klubu otvori mesto za stranca. Iz Brazila stižu vesti da će i ova poslednja prepreka za transfer uskoro biti otklonjena...

Naime, prva Đengsua zvezda Aleks Tešeira bi trebalo da se do sutra uveče preseli u tabor Korintijansa i tako otvori mesto stranca za Boaćija.

Izabrane vesti

Po pravilniku u Kini, svaki klub sme u sastavu maksmilano da ima četvoricu stranaca, a trojica mogu istpovremeno da budu na terenu. Sigurni u timu Đengsua za sezonu koja uskoro počinje su brazilski vezista Ramires i Kamerunac  Bendžamin Mukanđo. Treće mesto stranca je juče popunio argentinski veteran Gabrijel Paleta koji je došao iz Milana kao slobodan igrač. Četvrto mesto trenutno popunjava Tešeira, ali umesto njega stiže Boaći.

Đengsu je doveo Tešeiru pre dve godine iz Šahtjora za obeštećenje od 50.000.000 evra kada ga je ukrao ispred nosa Liverpulu. Brazilac je potpisao fenomenalan trogodipnji ugovor vredan 30.000.000 evra neto! Međutim, nije oduševio u Kini i trener Fabio Kapelo ga je precrtao za sezonu koja uskoro počinje. Problem je bio kako da ga Đengsu uvali nekom sa tolikom platom, a prelazni rok u Evropi je završen.

Pojavio se Korintijans i počeli su pregovoru o transferu Tešeiri u tabor velikana iz Rio de Žaneira. Korintijans želi Tešeiru na pozajmicu do kraja godine, a igrač je dao zeleno svetlo. Međutim, problem je ugovor sa Đengusom. Igrač je pristao na manju platu u dovomovini, ali Korintijans pokušava da ubedi Kineze da oni plaćaju i dobar deo te smanjene plate. Đengsu se nećka, ali najverovatnije će prihvatiti.  

Uslov Đengsua je da Tešeira potpiše produžetak ugovora na godinu dana pred odlaska na pozajmicu. Kinezi ne žele da Tešeira postane slobodan igrač po po vratku sa pozajmice iz Korintijansa već žele da novim ugovorom steknu uslove da zarade makar nešto na njegovoj prodaji naredne zime. Nadaju se da će Tešeira igrama u Brazilu opet zainteresovati bogate evropske klubove.

Stavri moraju brzo da se reše kako bi Korintijans do sutra uveče prijavio Tešeiru na spisak od 30 igrača za Kopa Libertadores. Rok za registraciju ističe sutra u ponoć, a Korintijans želi da sa Tešeirom napadne titulu prvaka Južne Amerike.

Kada Brazilac ode u domovinu, Boaćiju se otvara mesto stranca u kineskom prvoligašu koji mu za četiri godine nudi 10.000.000 evra sa uključenim bonusima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks TešeiraKorintijansĐengsuRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara