Džastin Klajvert
Džastin Klajvert

Dogovoreno: Klajvertov mali otišao za 18.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.06.18. | 13:30

Nova destinacija krilnog napadača je italijanska Serija A

Roma očekuje da će u najkraćem roku moći da predstavi Džastina Klajverta (19) kao svog novog fudbalera. Italijanski klub, polufinalista Lige šampiona, dogovorio se sa Ajaksom oko kupovine naslednika legendarnog Patrika Klajverta, prenose brojni holandski mediji.

Mlađi iz te fudbalske familije, koji već neko vreme nije u dobrim odnosima sa Kopljanicima u čijim je redovima ponikao, potpisaće petogodišnji ugovor u Rimu, a obeštećenje koje će Vučica izdvojiti za njega je oko 18.000.000 evra.

Izabrane vesti

Krilni napadač već nekoliko meseci traži novi klub, nakon što nije želeo da produži ugovor sa Ajaksom, koji mu ističe sledećeg leta. Nekoliko italijanskih klubova bilo je u konkurenciji za njegovo angažovanje ovog leta, pisalo se i o Čelsiju u Mančester Junajtedu, ali je Roma, izgleda, bila najkonkretnija.

Klajvert, koji je procvetao prošle sezone u prvom timu pod vođstvom trenera Petera Boša, zabeležio je 44 nastupa u kojima je postigao 12 golova i imao devet asistencija.

Roma ovim poslom nije završila šoping turu u Amsterdamu. Posle Džastina Klajverta očekuje se da narandžasti dres obuče i njegov saigrač iz Ajaksa Hakim Zijeh, 25-godišnji reprezentativac Maroka, koji bi trebalo da stigne za obeštećenje od 30.000.000 evra.

Međutim, pošto je ofanzivac trenutno na pripremama za Mundijal u Rusiji, taj transfer će biti realizovan tek po završetku Svetskog prvenstva 15. jula.

Foto: Action Images


tagovi

Džastin KlajvertLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara