Morgan Sanson (©Reuters)
Morgan Sanson (©Reuters)

Dogovoreno: Sanson ide u Aston Vilu za 18.000.000 evra i bonuse

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 14:35

Ugovor na četiri i po godine

Odolevao je Marselj, odolevao i na kraju uspeo da izvuče koji milion više od Aston Vile za Morgana Sansona!

Posle dve odbijene ponude, klubovi su iz trećeg pokušaja uspeli da dogovore transfer u kom će Aston Vila uplatiti čak 18.000.000 evra i to bez bonusa. Ovu vest javlja poznati Radio Monte Karlo, inače jedan od najpouzdanijih izvora u Francuskoj i Evropi kada su vesti sa transfer pijace u pitanju. Pre nego što su čelnici dva kluba pružili ruke jedni drugima u znak dogovora Marselj je odbio Aston Vilinih 15.000.000 evra, zatim 17.500.000 evra sa bonusima, da bi onda izvukao transfer od 20.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Sanson stiže na Ostrvo najkasnije za 48 sati, posle čega će transfer biti ozvaničen. Dakle, do ponedeljka ili utorka najdalje...

Marselj je izvukao odličnu cenu s obzirom da je Sanson u završnih godinu i po dana ugovora. Doduše, Andre Vilas Boas izgubiće standardnog prvotimca i prvi izbor u veznom redu, ali će sada dobiti novac da možda završi još neki posao posle dovođenja Pola Lirole i Arkadijuša Milika na pozajmice iz Fjorentine i Napolija. Razlog više da se potraži adekvatna zamena leži u tome što Valentan Ronžije i Mikael Kuizans, između ostalih, nisu dosad pokazali da mogu sami da iznesu poziciju u srcu veznog reda, a to se pogotovo odnosi na nekadašnjeg fudbalera minhenskog Bajerna koji se još uklapa u novu sredinu.

Sansonu će se ispuniti želja da zaigra u Premijer ligi. Njemu je poslednjih godina prošlo nekoliko vozova za Ostrvo, ali sada će moći da zaigra u klubu gde neće da izgubi status redovnog startera. Aston Vila je Sansona stavila kao prioritet za ovu zimu još krajem novembra, kada je počelo da se nazire da bi francuski vezista mogao da napusti Velodrom. Prema tvrdnjama iz Francuske trener Vile Din Smit je oduševljen dolaskom Sansona, koga vidi kao jednog od lidera tima u nastavku sezone. On je još prošle sedmice reagovao pozitivno na spekulacije da bi Smit mogao da se preseli na Vila Park.

“Nikada nećemo reći ’ne’ dobroj ponudi i poslu“, poručio je tada Smit, jasno aludirajući da želi Sansona u svojim redovima.

Sanson je u dresu Marselja odigrao 157 utakmica i skupio 25 golova uz 22 asistencije. Ove sezone ima 17 mečeva u svim takmičenjima, uz dva pogotka i tri završna dodavanja.



tagovi

Morgan SansonZimski prelazni rok 2021MarseljAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara