DOGOVORENO: Zvezda prodala Terzića u Fiorentinu za 1.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.19. | 12:35

Klub sa Artemio Frankija će odmah uplatiti novac crveno-belima, mladi bek se na leto seli u Italiju

Pričalo se da će finansijsku konstrukciju Crvena zvezda zatvoriti prodajom Milana Pavkova u Kinu. Međutim, kasu srpskog šampiona popuniće supertalentovani levi bek Aleksa Terzić.

Crveno-beli su blizu odluke da jednog od predvodnika „klase 1999“ prodaju italijanskoj Fjorentini za 1.500.000 evra, saznaje MOZZART Sport. Kompletan transfer trebalo bi da bude finiširan u toku sutrašnjeg dana, ali nema sumnje da će mladi reprezentativac Srbije od narednog leta biti stanovnik najlepšeg grada Toskane i dobiti priliku da se nametne u Seriji A.

Izabrane vesti

Prema saznanjima našeg portala Fjorentina će vrlo brzo na račun Crvene zvede uplatiti kompletno obeštećenje u iznosu od 1.500.000 miliona evra.

Viola je dugo na oku držala Aleksu Terzića, skauti italijanskog kluba su u januaru intenzivirali interesovanje i iskoristili okolnosti da za malo obeštećenje dovedu igrača koji bi trebalo da predstalja zalog za budućnost. Ugovor Alekse Terzića sa Crvenom zvezdom ističe u decembru ove godine, pa je rukovodstvo crveno-belih moralo brzo da reaguje na pounudu iz Italije. Takođe, crveno-belima je bio neophodan novac, jer su investirali u pojačanja i podigli plate starosedeocima u klubu koji su produžili ugovor.

Pominjalo se da čak da je Crvena zvezda spremna da podigne kredit, ali transfer Alekse Terzića doneće svež kapital u Ljutice Bogdana. I obezbediti miran život kluba bar do juna ili jula, pošto su crveno-beli u zimskom prelaznom roku prodali i Miloša Degeneka za 3.600.000 miliiona evra.

Talentovani levi bek bio je uz Dejana Joveljića i braću Ilić predvodnik sjajnog tima omladinaca Crvene zvezde. Pričalo se da će odlaskom Milana Rodića dobiti minutažu, ali posle dešavanja u zimskom prelaznom roku i velike konkurencije prekomandovan je u Grafičar. U dosadašnjoj karijeri Terzić je odigrao svega šest prvenstvenih utakmica za Crvenu zvezdu.

Međutim, imao je vrlo zapažene role u omladinskoj reprezentaciji Srbije. Pozivan je i u mladu selekciju, tako da to nije promaklo ljudima iz Fiorentine koji već dugo kupuju u Beogradu. Trenutno boje mladog tima sa Artemio Frankija nose supertalentovani Nikola Milenković i mladi Dušan Vlahović, dok su u Ljubičastom dresu igrali Stevan Jovetić, Matja Nastasić, Nikola Gulan i Adem Ljajić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara