Skamaka (© Reuters)
Skamaka (© Reuters)

Dok se ne zategne odbrana nema šta da se priča: Totenhem triput pao na početku Poste ere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 14:22

Vest Hem slavio u Pertu 3:2, Fabijanski blistao

Govorio je Dositej Obradović: „Knjige, braćo, knjige, a ne zvona i praporci“. Savremenim fudbalskim rečnikom moglo bi to da se prekrsti u zahtev Totenhemovih navijača: „Prvo odbrana, ljudi, a ne napad“. Mimo timova koji su ispali u Čempionšip, samo su Bornmut i Notingem forest primili više golova od Pevaca, a da na defanzivnom planu ekipu novog trenera Ejndža Postekoglua čeka izazov posvedočila je prva kontrolna utakmica ovog leta, jer je poražen od gradskog rivala Vest Hema u Pertu – 2:3.

Kako zbog broja, tako i zbog načina na koji je kapitulirao. Najpre dvaput u razmaku od samo pet minuta, pošto je veteran Dani Ings poentirao u 18, a tinejdžer Divin Muamba u 23, zanimljivo, obojica glavom, da bi malo pred kraj Đanluka Skamaka iskoristio loše postavljenu poslednju liniju, reagovao na pas u prostor Pabla Fornalsa i postarao se za drugu pobedu osvajača Lige konferencije tokom australijske turneje, jer je pre nekoliko dana sastav Dejvida Mojesa bio raspucan protiv Pert Glorija (6:2).

Izabrane vesti



Osim realizacijom, trener Čekićara može da bude zadovoljan izdanjem Lukaša Fabijanskog. Naročito u prvom poluvremenu, kad je osujetio pokušaje Skipa, Kuluševskog, Solomona i Bisume. Za napad Totenhema ne bi trebalo brinuti, jer će pre ili kasnije proraditi, čak i kad omane Hari Kejn, čija sudbina je i dalje maglovita. Iako je zamenjen između dva poluvremena, kad je Postekoglu rotirao kompletan tim, Totenhem je (iako je prethodno Rišarlison samo uzdrmao stativu) našao način da pogodi mrežu. I to dvaput za samo tri minuta. Prvo tako što je Đovani Lo Selso ostao sam u petercu, nešto kasnije pošto je Udogi bio precizan kao Vest Hem prva dva puta. iz vazduha. Zanimljivo, oba puta posle centaršuteva Ivana Perišića.

Postekoglu je u prvih 11 uvrstio novajlije, Džejmsa Medisona, Manora Solomona i golmana Guljelma Vikarija, a nije mogao da računa na Sona, Endombelea, Dajera i Spensa. Čak je bilo detalja kojima bi novi trener mogao da bude zadovoljan, naročito u izgradnji akcija, jer je u jednom trenutku Totenhem imao 288 dodavanja, naspram Vest Hemovih 114. Čak je centrirao četiri puta više od gradskog rivala, ali nije vredelo.


-----------------------------------------------------

Totenhem – Vest Hem 2:3

/Lo Selso 69, Udogi 72 – Ings 18, Muamba 23, Skamaka 78/

Totenhem – prvo poluvreme: Vikario – Poro, Romero, Tanganga, Regilon – Skipp, Bisouma – Kuluševski, Medison, Solomon – Kejn. Drugo poluvreme: Ostin – Emerson, Sančes, Dejvis, Udogi – Hojbjerg, Sar, Lo Selso – Rišarlison, Divajn.

Vest Hem: Fabijansi – Laing, Zuma (od 85. Luizao), Ogbona, Emerson – Boven (od 85. Ereti), Pots, Daunes (od 69. Česters), Fornals – Muamba (od 59. Simon Sojer), Ings (od 58. Skamaka).


tagovi

Angelos PostekogluTotenhemVest HemPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara