Dokazano - igrač za Evropu! Stigao Abubakara, juri Klea, bolji od cele Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 17:06

Kamerunac još jednom potvrdio da je udarna pesnica crno-belih ove sezone, a polako ali sigurno se približava Brazilcu koji ima kultni status u Humskoj

Stranac mora da pravi razliku na terenu u najvažnijim utakmica, a to su na ovom podneblju evropski okršaju i večiti derbiji. A Leandre Tavamba to radi u dresu Partizana iz meča u meč. Potvrda tog kvaliteta bio je i pogodak stasitog Kamerunca u okršaju sa Viktorijom Plzenj u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope. Na žalost navijača Partizana, ta utakmica završena je bez pobednika, ali je Tavamba stigao zemljaka Abubakara Oumarua drugom mestu klupske liste najboljih stranaca strelaca u jednoj sezoni u Evropi. Pogodak protiv Viktorije bio mu je šesti ove sezone ako se računaju mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope, grupnu i nokaut fazu ovog drugog takmičenja.

Daleko na prvom mestu pomenute liste strelaca drži Brazilac Kleverson Kordova Kleo koji je u sezoni 2010/11 dao 10 golova na 12 utakmica u kvalifikacijam za Ligu šampiona i u grupnoj fazi tog takmičenja.
“Dobro je što sam obećao da ću dati gol, jer tako imam veće šanse da ispunim obećanje. Moram da dam gol i u Češkoj. Situacije je takva da Partizan u revanšu mora da postigne makar jedan gol. Ako smo to mogli na našem terenu, možemo i u Plzenju. Bitno je samo da osiguramo prilaze našem golu i onda će sve biti lakše”.

Izabrane vesti

Inače, Tavamba je u dosadašnjem toku sezone u Evropi odigrao 13 utakmica za Partizan, a jedini protivnik kojem nije dao gol bila je podgorička Budućnost. Korpulentni Kamerunac je tresao mreže Olimpijakosu, Jang Bojsima, Dinamo Kijevu, Skenderbegu i Viktoriji u Beogradu, odnosno Videotonu Sekeršferhevaru. I još jedna zanimljivost, u grupi Lige Evrope Tavamba je dao tri gola, koliko i cela Crvena zvezda u toj fazi takmičenja, a ako se računa i gol Viktoriji u šesnaestini finala i jedan više od večitog rivala. I imaće Tavamba priliku da makar na još jednom meču, revanšu u Češkoj, popravi ukupni učinak.
“Imali smo priliku da bolje upoznamo našeg rivala. Šteta što rezultat nije povoljniji po nas, međutim, preostaje nam da se što bolje spremimo za drugi susret. Uveren sam da ćemo pružiti maksimum i proći u narednu rundu”.

Svestan je Tavamba da će i u Plzenju morati da “prolije litre znoja” kako bi opet došao u priliku da zatrese mrežu Viktorije.
“Ozbiljan tim. Srećan sam što smo protiv takvog rivala odigrali na visiokom nivou. Imamo šanse u ovom takmičenju”, zaključio je crno-beli Kamerunac.

Revanš utakmica između Partizana i Viktorije Plzenj igra se 22. februara u Plzenju, a nema sumnje da bi još jedan gol Tavambe mogao definitivno crno-belima otvori vrata plasmana u osminu finala Lige Evrope. 

Piše: Marko Protić

(FOTO: Starsport i MN Press)


tagovi

Leandre TavambaAbubakar OumaruKleo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara