Đokić „ubio“ dodatne sudije! Večiti derbi posle pet godina bez arbitara pored golova

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 09:01

Sudijska komisija odlučila da se igra bez arbitara na gol-aut linijama

Eksperiment nije uspeo, pacijent je jedva preživeo! Ideja UEFA da na utakmicama evropskih takmičenja budu i dodatne sudije, koje stoje pored golova, u Srbiji je zvanično sahranjena. „Krivac“ je večiti derbi, na kojem posle 14 izdanja, u subotu neće biti arbitara kraj stativa.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije je u četvrtak zvanično delegirala arbitre za kolo Superlige, a upalo je u oči da na spisku za meč Crvene zvezde i Partizana stoje upražnjena mesta za dodatne delioce pravde.

Izabrane vesti

I stvarno ih neće ni biti! Posle katastrofalnog propusta Srđana Obradovića, koji je bio dodatni sudija na 153. derbiju, kada nije video da je pre gola crveno-belih lopta izašla u gol-aut, pa onda posle sporne odluke Nenada Đokića na poslednjoj utakmici Partizan – Zvezda, kada je signalizirao pogodak crveno-belih, iako ni do danas niko ne može da bude sto odsto siguran da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju, FSS je zaključio da je eksperiment – propao.

Prvi večiti derbi na kojem su se pojavile dodatne sudije bio je 145. po redu, odigran 2. novembra 2013. godine na Marakani, kada je Zvezda slavila 1:0 autogolom Milana Obradovića. Tada su kraj golova stajali Miodrag Gogić i Milan Minić.

Interesantno je da je i Danilo Grujić, koji će u subotu biti glavni delilac pravde, bio tri puta i dodatni arbitar. Najpre na 146. derbiju, u Humskoj, kada je Partizan slabivio 2:1 pogocima Nikole Drinčića i Nemanje Kojića. Potom na 148. duelu Zvezde i Partizana na Marakani (0:0), a onda i na 156. derbiju u Humskoj, koji je završen 1:1.

(FOTO: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara