Domino!

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.07.18. | 12:51

Čeka se Ronaldo, pa da krene lančana reakcija megatransfera

Kristijano Ronaldo bi mogao da započne najveći domino efekat u istorij iprelaznih rokova!

Madridska Marka se bavila aktuelnom situacijom na fudbalskoj pijaci i sklopila scenario u kojem bi Ronaldov očekivani transfer u Juventus bio okidač za lavinu megatransfera. U toj lančanoj reakciji bi učestvovali Real, Juventus, Čelsi, Bajern i Pari Sen Žermena, a konačan račun bi iznosio 660.000.000 evra. Možda i celih 800.000.000 evra!

Izabrane vesti

Ronaldov transfer bi trebalo da odblokira pijacu za najveće klubove. Portugalac se odvano dgovorio sa Bjankonerima, a njegov menadžer Žorž Mendeš će danas u madridu pokušati da završi posao sa Realom. Iako se spekuliše da će Florentino Perez tražiti između 120.000.000 i 150.000.000 evra za Ronalda, najverovatnije je da će na kraju pristati na obeštećenje od 100.000.000 evra.

Juventus će Ronaldov transfer i ugovor na četiri godine koštati neverovatnih 373.000.000 evra što znači da će neke žrtve morati da se podnseu. Za žrtvu je određen Gonzalo Iguain. Njegova porodaja Čelsi za 60.000.000 evra je već dogovorena, a na Ostrvu će imati i veću platu nego u Juventusu. Čeka se Ronaldov transfer, ali i dolazak Mauricija Sarija na klupu Plavaca. Italijan je insistirao da Čelsi iskoristi ovu šansu koja mu se ukazala sa Iguainom jer su imali sjajnu saradnju u Napoliju i veruje da mu Argentinac garantuje 30 golova u sezoni.

Iguainov dolazak bi sigurno značio i odlazak Alvara Morate. Španac je prošlog leta došao u Čelsi kao najveće pojačanje iz Reala za 66.000.000 evra, ali se nije pokazao kao pogodak. Mučio se da se adaptira kod Kontea, imao probleme sa povredama i tokom većeg dela sezone izgledao kao nesrećan u Čelsiju. On jedva čeka da napusti Stamford Bridž, a sa dolaskom Ronalda mu propada opciju o povratku u Juventus koju je priželjkivao. Nije više aktuelan ni Milan koji ga je želeo letos, ali zato jeste Bajern.

U Minhenu veruju da bi Morata mogao da se vrati u formu iz Juventusa i Reala i da bude prvi špic Bajerna ako ode Levandovski. Već nekoliko puta se ovog leta spekulisalo o interesovanju Bavaraca za Moratu. Mlađi je četiri godine od Poljaka i deluje kao rešenje na duže staze. Cena mu je oko 80.000.000 evra. Tačnije, toliko je Čelsi tražio Juventusu pre nekoliko nedelja. Druga opcija je Edinson Kavani.

Iako žele da zadrže Levandovskog i to su ponovili više puta ovog leta, Nemci ne žele ništa da prepuste slučaju. A i sami su svesni da će biti teško odbiti neku megaponudu za Poljaka koji ima 29 godina i koji je nezadovoljan u Minhenu. A nezadovoljstvo je umeo da prenese i na svlačionicu...

Levandovski je pre nekoliko meseci otpustio dugogodišnjeg agenta Ćezarija Kuharskog jer je bio nezadovoljan kakav mu je položaj na fudbalskoj pijaci. Angažovao je kontroverznog Pinija Zahavija sa zadatkom da mu nađe neki bolji klub od Bajerna. Želja je bio Real, ali Madriđani ne žele posluju sa Zahavijem. Tako je u igri uskočio Pari Sen Žermen u kojem zahavi ima priličan uticaj. Francuski šampion želi da proda Kavanija i da dovede Levandovskog.

Pominje se brutalna suma od 150.000.000 evra. Sa njihovom situacijom sa finansijskim fer-plejom, to deluje kao nerelano. Ali ako prodaju nekog, to je već druga priča...

A mogli bi da prodaju Mabpea ili Nejmara u Real madrid i tako bi se zatvorio ovaj neverovatni krug. Nije tajna da Florentino Perez sve nade polaže u Nejmara i da u njemu vidi prvu zvezdu Merengesa u narednih nekoliko godina. Odavno je Perez naciljao Brazilca, pregovara sa njegovim ocem, ali PSŽ je do sada bio nepopustljiv u nameri da zadrži Nejmara. Kao bi Real krenuo u „operaciju Nejmar“, to bi na kraju moglo da ga košta 400.000.000 evra! To je suma kod koje bi i PSŽ morao da se zamisli jer su Brazilca doveli iz Barselone za duplo manje para.

Ako ne može Nejmar, možda bi mogao Mbape. On je i prošlog leta bio Realova želja. Predviđa se da će postati najbolji igrač sveta i logično je da se nalati na Realovom meniju. Nedavno se pominjala suma od 270.000.000 evra koju bi Real mogao da ponudi za Mbapea jer marketinsški ipak nema Nejmarov kapacitet. Tako bi se završio domino efekat pokrenut Ronaldovim transferom.

Ali prvo treba sačekati da Ronaldo obuče Juventusovu „sedmicu“ i da se se grudva zakotrlja praveći lavinu...

(FOTO: Marca)


tagovi

NejmarKilijan EmbapeKristijano RonaldoRobert LevandovskiAlvaro MorataGonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara