Don Silvio i Galijani od danas ponovo jašu, krenuo je projekat velika Monca

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 19:49

Šta kažete, Berluskoni je zvao Kaku da igra?

Pre nekoliko nedelja najavljeno - danas potpisano i realizovano! Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani ponovo jašu zajedno. Jedan od najproduktivnijih funkcionerskih tandema u istoriji fudbala ima misiju da od Monce napravi respektabilan klub - stabilnog italijanskog prvoligaša! 

Svi mediji na Apeninima javljaju kako je Berluskoni tokom današnjeg dana kupio Moncu od Nikola Kolomba, sina nekadašnjeg predsednika Milana Feliće Kolomba (1977-1980). Adrijano Galijani (a ko bi drugi?) postavljen je za generalnog direktora kluba, dok će Kolombo ostati na mestu predsednika, jer se novom vlasniku dopada kako je vodio klub u prethodnom periodu. 

Izabrane vesti

Podsetimo, don Silvio je pre 18 meseci Kinezima prodao svoje životno delo - Milan, za neverovatnih 690.000.000 evra. Za 31 godinu na čelu Rosonera osvojio je 29 trofeja u učinio Milan jednim od najvećih klubova sveta. Bez fudbala očigledno nije mogao dugo i evo - sada je u neku ruku na novom početku. S minimalnim ulaganjem (spekuliše se da je čitav posao koštao oko 3.500.000 evra) Berluskoni je započeo novu eru u istoriji Monce, kluba koji nikada nije igrao Seriju A. 

Adrijano Galijani, inače rodom iz Monce, obratio se medijima na konferenciji i javno zahvalio Berluskoniju što mu je omogućio da vodi klub iz rodnog grada...
"Ovo je bio moj san. Monca je tim za koji sam kao mali navijao i koji sam uvek podržavao. Zahvaljujem se Silviju jer mi je ostvario san. Moja naredna želja je da dočekam duel Milan - Monca u Seriji A. Teoretski to bi moglo da se dogodi već 2020. godine"

Galijani nije želeo detaljno o projektu...
"Berluskoni će uskoro sazvati konferenciju i odgovoriti na sva pitanja"

Novinari su insistirali jer tokom dana je kao bomba odjeknuo trač da Berluskoni planira da pozove Kaku u pomoć, da ponovo reaktivira Brazilca, kako bi klub već ove sezone obezbedio plasman u Seriju B. 
"Nismo razgovarali ni sa kim još. Uradićemo neke stvari sigurno, ali ne očekujte da odmah dovedemo Mesija u Moncu. Kaka? Ponavljam, reći će vam sve Berluskoni", nije se dao Galijani, objasnivši na kraju da je iz Milana povukao još neke saradnike s kojima je prethodnih godina i decenija pravio velike rezultate na San Siru.  

Monca kao što rekosmo nema veliku istoriju, ali poslednjih godina je u velikom usponu. Posle bankrota klub je stao na čvrste noge i trenutno je lider u Seriji C, sa sve tri pobede i bez primljenog gola. Najzvučnije ime u ekipi je brazilski veteran Režinaldo (35), koji je nekada igrao za Fjorentinu. Kroz ovaj klub prošlo je dosta poznatih igrača. Neki na početku, neki na zalasku karijere, uglavnom dres Monce nosili su: Danijele Masaro, Marko Branka, Alesandro Kostakurta, Mauricio Ganc, Đovani Stropa, Pjerluiđi Kaziragi, Luiđi Di Bjađo, Sander Vesterveld, Luka Kastelaci, Kristijan Abijati, Patris Evra... 

Nemojte se začuditi ukoliko se ovaj niz ubrzo nastavi. 


tagovi

Serija CSerija BSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara