Dortmund preslišava Pepove rezerviste

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 13:40

Zanimljivo je da se ove dve ekipe nisu često sastajale, a poslednji njihov okršaj bio je upravo u okviru Međunarodnog kupa šampiona, pre dve godine

Mančester Siti bio je klub sa najviše fudbalera na tek završenom Svetskom prvenstvu, a od njih šesnaestorice koji su počeli šampionat u Rusiji čak jedanaest ih je igralo u četvrtfinalu. U meču za treće mesto učestvovala su šestorica Građana, dok je Francuska Benžamana Mendija igrala u finalu i pobedila Hrvatsku sa 4:2.

Upravo to bi mogao da bude glavni problem za Pepa Gvardiolu narednih nedelja. Menadžer šampiona Engleske neće moći da računa na najjači sastav ne samo na ovoj utakmici, nego sigurno još neko vreme, a i kada se svi igrači priključe većina njih biće i dalje umorni od preduge takmičarske sezone.

Izabrane vesti

Borusija iz Dortmunda u nove izazove ulazi sa novim trenerom. Švajcarac Lusijan Favr i prošlog leta bio je favorit da zameni Tomasa Tuhela, ali uprava Nice tada nije bila voljna da ga pusti. Među Milionere dosad su stigli štoper Abdu Dijalo iz Majnca i vezisti Tomas Dilejni iz Verdera i Marijus Volf iz Ajntrahta. S druge strane, Andrij Jarmolenko otišao je u Vest Hem, Sokratis Papastatopulos u Arsenal, a Gonzalo Kastro u Štutgart.

U skladu sa svojim manirom, Siti je samo jednog igrača platio više nego Dortmund sva dosadašnja pojačanja - na Etihad je za skoro 68 miliona evra iz Lestera stigao Alžirac Rijad Marez. Međutim, Građani su tek počeli da zveckaju novčanicima, a Gvardiola ima još imena na šoping-listi.

Zanimljivo je da se ove dve ekipe nisu često sastajale, a poslednji njihov okršaj bio je upravo u okviru Međunarodnog kupa šampiona, pre dve godine. Tada je rezultat posle 90 minuta bio 1:1, a Siti je slavio zahvaljujući boljem izvođenju penala. Sada blagu prednost dajemo kompletnijoj nemačkoj ekipi, ali je i GG krajnje izgledno.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 03:00 8768 ŠAM K Man.City - Dortmund kmb X2&gg 2,05
Ukupna kvota2,05

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA - 1. KOLO

Subota
03.00: (3,00) Mančester Siti (3,30) Dortmund (2,25)
16.00: (1,70) Bajern (3,70) PSŽ (4,50)

Nedelja
22.00: (2,25) Liverpul (3,35) Dortmund (2,95)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Međunarodni kup šampionasportsko klađenjeMančester SitiBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara