Dosije Geret Bejl: Idi, da te ne gledamo! Sudiće mu istorija, a na tviteraši! Ne zna se šta igra...

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.19. | 13:31

Bejl između učinka za poštovanje i nezadovoljstva Realove publike

Postalo je nepodnošljivo. Ceo Madrid protiv jednog Britanca. Umeli su u bliskoj prošlosti Dejvid Bekam, Stiv Mekmanaman ili Majkl Oven da se uvuku pod kožu Realovoj publici, međutim, Geretu Bejlu ne ide. Čak pet i po godina je prošlo, a reprezentativac Velsa još nije - po svoj prilici i neće – uspeo da napravi takvu konekciju sa zahtevim navijačima kraljevskog kluba da bi mu glorifikovali uspehe i(li) gledali kroz prste kad ih nema.

Najbolji primer za to su horski zvižduci i poruka sa sve četiri strane stradiona u 61. minutu poslednjeg El Klasika:
„Idi, samo idi“.

Izabrane vesti

Navijači su se izjasnili. Ne žele više da gledaju Bejla u belom dresu, iako su mišljenja oko toga da li je isplatio 100.000.000 evra vredan transfer iz Totenhema leta 2013. oprečna. Kad se pogleda statistika, ima dokaza da je uspeo na mestu koje je znalo da proguta mnogo veće znalce nego što je sam Bejl (220 utakmica, 101 gol, 63 asistencije, 13 pehara), ali kod onih koji zanemaruju brojeve ostao je utisak da je doprinos nedovoljan i da, naročito posle odlaska Kristijana Ronalda, nije uspeo da se uvuče u kožu lidera ovog tima.

Suprotno takvom stavu stoje branitelji lika i dela 29-godišnjeg krilnog napadača. Takav je kolumnista Marke Santjago Siguero, te u tekstu pod naslovom „Bejlu će suditi istorija, a na tviteraši“, podseća da je Geret doneo poslednju Ligu šampiona spektakulanim golovima u Kijevu, da je onomad u Lisabonu, kad je bilo stani-pani, baš on pogodio u produžecima protiv Atletika, bio precizan iz penala protiv gradskog rivala i u Milanu, sećamo se pogodaka na Svetskom prvenstvu za klubove i kad se budemo odmakli od trenutno mračne situacije u planetarnom prvaku videćemo da je uloga krilnog napadača u tim istorijskim pohodima bila obrnuto srazmerna genvu navijača koji piskaraju svašta po društvenim mrežama, jer tamo je dozvoljeno svakom da se oglasi. I ko fudbal razume i ko o njemu nema pojma.

Ono što je iritantno u vezi Gereta Bejla je što za 100.000.000 evra nije lider. Koristan timski igrač, poželeo bi ga svaki klub iz vrha evropskog fudbala, ali retko gde bi mogao da bude perjanica, kolovođa, kapiten, čovek oko koga će da se skuplja ekipa. Dok je Ronaldo bio u Realu i Bejl je igrao zadovoljavajuće, uprkos čestim povredama, međutim, kad je trebalo da on bude taj koji će preuzeti konce ovog tima – ni makac. Konkretno, u duelu sa Barsom je samo 20 puta takao loptu, završio meč bez udarca u okvir gola, prošao mu je samo jedan od dva driblinga, a ostvario je samo 11 preciznih pasova. Posebno mu zameraju što nije pomagao odbrani.
Ne mogu da verujem da trener Solari nije rekao Bejlu da se ne vraća u odbranu i da je tako direktno oslabio vezni red protiv tima kakav je Barselona“, požalio se tokom prenosa stručni konsultant Majkl Robinson.

U danu kad je pretrpeo peti poraz od Katalonaca na isto toliko mečeva u Madridu (jedina dva El Klasika otkako je stigao iz Totenhema, Real je na svom terenu dobio kad je bio povređen i kad je sedeo na klupi), Bejl se suočio sa kritikama legendarnog napadača, kasnije i sportskog direktora kraljevskog kluba, Predraga Mijatovića.
„Posle pet i po sezona u Madridu i dalje ne znamo koja mu je tačno pozicija“, smatra Mijat.

Ni sam Velšanin se se nije postarao da promeni sliku o sebi na bolje. Ljut je na Solarija što je često rezerva, na golmana Tiba Kurtou što ga zove golferom, na Marsela što je otkrio kako ne komunicira s njim jer za sve ovo vreme nije naučio reč španskog, na novinare što ga razvlače kao Panta pitu (na primer, sinoć samo Tonija Krosa, Karima Benzemu i njega Marka nije ocenila, što se smatra poniženjem)...

Verovatno samo sebe ništane zamera, mada u Realu, čak i kad daješ golove u finalu Lige šampiona, vredi samo ono što prikazuješ danas. Juče se ne računa.

FOTO: Reuters


tagovi

Geret BejlReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara