Drama na San Siru i VAR šou u Italiji! Milan okrenuo Kjevo, Liga šampiona na pet bodova; Ljajić namestio gol, Torino pao u 94. sa penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.03.18. | 16:59

Roma sigurna protiv Krotonea, remi u Torinu

Muke Tantalove! I nova pobeda, peta u nizu u Seriji A koja ostavlja Milan u trci za Ligu šampiona! Možda je ovo dan sjajnog Intera i njegovog najboljeg igrača - četvorostrukog strelca u Đenovi, Maura Ikardija, ali nema sumnje da svu pažnju zaslužuju i Rosoneri kojima Đenaro Gatuzo nije doneo samo rezultatsku stabilnost, već i šampionski, ili bolje reći pobednički gen. Uvek nezgodni Kjevo maltretirao je sedmostrukog prvaka Evrope više od 80 minuta, da bi dugo osporavani Portugalac Andre Silva svojim drugim vezanim golom u Kalču doneo velika tri boda domaćinu - 3:2. 

Vodio je Milan golom Hakana Čalhanoglua; u smiraj prvog dela Leteći magarci su okrenuli preko Stepinskog i Inglezea u roku od dva minuta, a onda je početkom drugog poluvremena VAR "pogurao" domaćina i priznao gol Patrika Kitronea, koji sudija prvobitno nije priznao zbog ofsajda. 

Izabrane vesti

Nije Milan blistao, nego su za razliku od nekih ranijih utakmica, kada su neki drugi ljudi sedeli na klupi, njegovi fudbaleri u šortsevima imali "ono" što je prekopotrebno za ovakve utakmice. I naravno, ključna izmena Đenara Gatuza koji već u 60. minutu izbacuje beka Borinija i ubacuje Andrea Silvu. Tom prilikom menja i formaciju. Hrabrost dolazi na naplatu osam minuta pre kraja utakmice kada Portugalac "probija" vrlo dobrog dekicu Sorentina

U sudijskoj nadoknadi Rosoneri su imali priliku da potvrde trijumf, opet im je pomogao VAR, kada je "dosudio" penal zbog igranja rukom Nenada Tomovića, međutim Frank Kesi nije bio precizan sa bele tačke. 

Tu nije bio kraj VAR-šoua. Video tehnologija odlučila je pobednika i u Torinu, gde je Adem Ljajić konačno zaigrao i namestio gol Belotiju - tada se činilo za bod Bikova - ali onda je video asistent presudio da u 94. minutu bude dosuđen penal za Fjorentinu, kojoj sa bele tačke tri boda donosi Siril Tero. Zanimljivo, VAR-a nije bilo kada je dosuđen prvi penal za Fjorentinu u 14. minutu. Evidentno je bilo da je Đovani Simeone simulirao, čak je sam igrač bio spreman da se izvini što je pao, kako ne bi dobio žuti karton, no arbitar je kazao - penal. Veretu je ipak promašio, pa je pravda nekako zadovoljena...

Mnogo važne bodove u trci za LŠ uzela je Roma. Vučica je dosta lako izašla na kraj sa Krotoneom - 2:0. Aleksandar Kolarov upisao je šestu asistenciju u sezoni kada je u 39. minutu poslužio El Šaravija za 0:1. Nije dan defanzivac lige nema takav učinak... Konačan rezultat postavio je lepim udarcem sa oko 20 metara Radža Najngolan.

I Atalanta je uspešno nastavila borbu za izlazak u Evropu, pošto je bukvalno protutnjala Bentegodijem - 5:0. Dve vezane pobede vratile su Veronu u život i značajno joj povećale šanse za opstanak, ali danas četa Fabija Pekije nije imala nikakvih šansi. Brajan Kristante svojim osmim golom u sezoni načeo je domaćina, a dokusurio ga krajem prvog i početkom drugog dela Josip Iličić. Slovenački internacionalac kompletirao je het-trik u 69. minutu, da bi Papu Gomez stavio tačku na blistavo izdanje tima iz Bergama aktiviravši "petardu".

Naš Jagoš Vuković odigrao je svih 90 minuta u poslednjoj liniji Verone. 

Veleobrt viđen je i na meču Benevento - Kaljari. Sve do 93. minuta Veštice su vodile, da bi gosti sa Sardinije okrenuli pogocima Pavoletija (90+3) i Barele (90+7). Zlatna "trojka" u bici za goli život...

 SERIJA A - 29. KOLO: 

Subota
Udineze - Sasuolo 1:2 (1:1)
/Fofana 44 - Adnan 42ag, Sensi 74/

SPAL - Juventus 0:0

Nedelja 
Sampdorija - Inter 0:5 (0:4)
/Perišić 27, Ikardi 31pen, 32, 44, 52/

Milan - Kjevo 3:2 (1:2)
/Čalhanoglu 10, Kutrone 52, Andre Silva 82 - Stepinski 33, Ingleze 34/

Benevento - Kaljari 1:2 (0:0)
/Brinjola 46 - Pavoleti 90+3, Barela 90+7/

Krotone - Roma 0:2 (0:1)
/El Šaravi 39, Najngolan 75/

Torino - Fjorentina 1:2 (0:0)
/Beloti 86 - Veretu 59, Tero 90+4/

Verona - Atalanta 0:5 (0:2)
/Kristante 2, Iličić 45+4, 48, 69, Gomez 71/

20.45: (1,35) Lacio (4,90) Bolonja (9,50)
20.45: (1,22) Napoli (6,25) Đenova (14,0)

* kvote su podložne promenama


tagovi

KalčoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara