Slavlje Alžiraca
Slavlje Alžiraca

Drama, suze i radost: Alžir uz pomoć stative do polufinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.19. | 20:54

Obala Slonovače pala sa bele tačke u neizvesnom četvrtfinalnom okršaju na KAN

Nezapamćena drama u prvom četvrtfinalnom okršaju današnjeg programa na Kupa afrčkih nacija i to u derbiju između Obale Slonovače i Alžira. Posle 120 minuta rovovske borbe selekcija Đamela Belmadija bila je bolja sa bele tačke i trijumfom od 4:3 prošla u polufinale kontinentalnog šampionata u kojem je čeka Nigerija.

Junak je golman Alžira M'Boli koji je skinuo penal Vilfridu Boniju u trećoj seriji, ali je na kraju trijumf Alžircima donela stativa koja je zaustavila udarac Sereja Dijea u petoj seriji. Istina, ista ta stativa oživela je i nade Obale Slonovače pri pokušaju Belailija, ali su Alžirci na kraju imali više sreće.

Izabrane vesti

Što se tiče regularnog toka, Alžir je na vreme poveo, preko Sofijana Fegulija već u 20. minutu, a ovaj četvrtfinalni duel bi sigurno bio odlučen da je napadač Pustinjskih lisica Bunjeđak iskoristio najstrožu kaznu u 48. minutu i duplirao svom timu vođstvo.

Ovako, Alžir je kažnjen za taj promašaj, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je napadač Aston Vile Žonatan Kođija posle sjajnog prodora i lukavog udarca sa nekih 16 metara u 62. minutu.

Dobar fudbal prikazale su obe selekcije i jedni i drugi imali su šanse da dođu do tijumfa i pre penal-ruleta, ali je na kraju odluka pala ipak na najpošteniji način.

Alžirci su u suzama radosnicama dočekali kraj utakmice, a igrači iz Obale Slonovače kao pokisli, svesni da su protraćili još jednu šansu za veliki rezultat na važnom takmičenju.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda
Senegal - Benin 1:0 (0:0)
/Gej 70/

Nigerija - Južna Afrika 2:1 (1:0)
/Čukvueze 27, Trost Ekong 89 - Zungu 71/

Četvrtak
Obala Slonovače - Alžir penalima 3:4 (1:1, 0:1)
/Kođija 62 - Feguli 20/

21.00: (5,40) Madagaskar (3,40) Tunis (1,75)

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara