FOTO: AFP
FOTO: AFP

’Drevni’ Mađar, Ikardi, a sada i Lautaro: Interov put do Skudeta posut je poigravanjem s celom ligom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 20:04

Februar se nije ni završio, a Argentinac je već došao do najefikasnije sezone u karijeri, nastradao i Leče

Mali je broj čak i najzagriženijih ljubitelja fudbala čuo za Ištvana Njerša, mađarskog golgetera s kraja četrdesetih i prve polovine pedesetih godina prošlog veka. Nije Njerš bio član čuvene Lake konjice iz 1954. i verovatno je iz tog razloga i ostao nepoznat najvećem broju fanatika. Terorisao je ubitačni napadač golmane širom Italije neposredno posle završetka Drugog svetskog rata i postao prvi stranac u istoriji Intera sa 100 ili više golova. u Seriji A. Bio je jedini sa takvim dostignućem do pre sedam, osam godina i Maura Ikardija.

Dao je Lautaro Martines ove večeri dva pogotka u pobedi nad Lečeom (4:0) i tako se upisao u istoriju milanskog velikana kao treći internacionalac sa trocifrenim brojem pogodaka u najvišem rangu. Uz to, stigao je i do brojke od 22 pogotka u Seriji u aktuelnoj sezoni, čime je nadmašio učinak iz prethodne dve, koje su mu do ove večeri bile najbolje u karijeri. Poigravaju se Neroazuri s kompletnom ligom, od početka decembra osvojio je 34 od mogućih 36 bodova i samo bi neverovatan splet okolnosti mogao da odvoji tim Simonea Inzagija od prišavanje druge zvezdice na grb.

Izabrane vesti

Preživeo je Inter pre nekoliko dana stresnu utakmicu na Meaci protiv Atletika i golom Marka Arnautovića stekao gol prednosti pred revanš osmine finala Lige šampiona, a duel 26. kola protiv Lečea u gostima došao je kao lakši trening spram meča odigranog u utorak.

Nad Vija Del Mare stadionom nadvio se oblak nespokojstva poslednjih sedmica, pošto su Salentini lošim rezultatima ugrozili bezbednu poziciju u borbi za opstanak. Da je duel sa po svemu sudeći budučim šampionom bio najgori mogući za vađenje, bilo je jasno već od 15. minuta, kada je Lautaro ubacio u petu brzinu, rutinski ostavio čuvare nekoliko koraka iza, iskoristio odličan pas Kristijana Aslanija i savladao Vladimira Falkonea.

Toliko je dobrobiti po igru Intera doneo Davide Fratezi od kada je prethodnog leta stigao iz Sasuola, ali je večeras prikazao i notu direktne pretnje po protivničku mrežu. Aleksis Sančes sustigao je loptu i sprečio je da ode u gol-aut, uputio loptu ka petercu i na bližoj stativi pronašao 24-godišnjeg vezistu. Zakucao ju je u mrežu domaćih i došao do trećeg gola u Seriji A ove sezone na 20. utakmici.

Ponovo je Lautaro defanzivce Lečea učinio nedoraslim u 56. minutu. Impresionira Južnoamerikanac brzinom, a nove standarde podigao je prilikom davanja drugog gola. Još jednom je pogotku kumovala majstorska asistencija Fratezija. Pola sata pred kraj izašao je iz igre i ustupio mesto Arnautoviću, a De Vraj je golom glavom posle kornera postavio konačan rezultat. Vredi istaći i da je Martines postao tek peti igrač u istoriji Serije A, koji je tri uzastopne sezone dao 20 ili više golova. Prethodno su to učinili i Gabrijel Batistuta, Antonio Di Natale, Edinson Kavani i Kristijano Ronaldo (ova statistika se vodi od 1959. godine).

Ovo je Interova 16. pobeda u Seriji A na gostujućem terenu od januara 2023. godine, samo Mančester Siti ima toliko u pomenutom periodu u ligama Petica.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

/Fabijan 27, Frojler 65/

Subota

Sasuolo - Empoli 2:3 (0:1)

/Pinamonti 54 penal, Ferari 77 - Luperto 11, Nijang 64 penal, Bastoni 90+3/

Salernitana - Monca 0:2 (0:0)

/Maldini 78, Pesina 83/

Đenova - Udineze 2:0 (2:0)

/Retegi 36, Bani 40/

Nedelja

Juventus - Frozinone 3:2 (2:2)

/Vlahović 3, 32, Rugani 90+5 - Kedira 14, Brešanini 27/

Kaljari - Napoli 1:1 (0:0)

/Luvumbo 90+6 - Osimen 65/

Leče - Inter 0:3 (0:1)

/Martines 15, 56, Fratezi 54, De Fraj 68 /

20.45: (2,45) Milan (3,50) Atalanta (3,00)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Roma (3,35) Torino (4,20)

20.45: (2,40) Fjorentina (3,35) Lacio (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

InterLečeSerija ALautaro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara