Dudić: Pozavideli bi nam evropski klubovi, češće viđam kolegu nego ženu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 20:09

Trener Kragujevčana smatra da je intnezitet utakmice protiv Vojvodine bio na nivou grupne faze Lige konferencije, stigao i da se našali

Odigrali su Radnički i Vojvodina jednu od najvažnijih utkamica u borbi za plasman u evropske kvalifikacije, a posle današnjeg remija na Čika Dači (0:0) ne se mnogo toga više nego što se znalo do danas. Zadržali su Kragujevčani četvrto mesto na tabeli sa dva boda više od petoplasirane Vojvodine, ali će u poslednjem kolu gostovati protiv Partizana, dok će Novosađani imati lakši zadatak, jer na Karađorđe stiže lučanska Mladost.

Trener Stare dame Božidar Bandović bio je zadovoljan visokim intenzitetom

Izabrane vesti

"Utakmica je bila na evropskom nivou, dobro smo ušli u utakmicu u prvih dvadesetak minuta, bilo je puno tranzicija. Posle smo preko Zukića mogli da damo gol, međutim drugi deo drugog poluvremena imali smo problema po bokovima. U drugo poluvreme smo ušli mnogo bolje, imali smo jednu situaciju preko Alekse, bilo je nekih varnica, ali je sve to u želji i volji da uspemo da pobedimo, i sa naše i sa protivničke strane. Imao je i protivnik situacije u kojima je mogao da da gol, osvojili smo po bod i sada čekamo poslednju utakmicu. Možemo i kolega i ja da budemo zadovoljni jer je utakmica bila s visokim intenzitetom".

Feđa Dudić smatra da je utakmica kvalitetom podsećala na duel grupne faze Lige konferencije

"Složio bih se sa kolegom oko tempa utakmice. Uzimajući u obzir da nam je ovo treća utakmica za osam dana, pozavidelo bi nam dosta evropskih klubova. Neću preterivati pa da kažem da je utakmica na nivou Lige šampiona, ali je bila poput jedne dobre utakmice grupne faze konferencijske lige".

Mnogo je zadovoljniji Dudić današnjom partijom protiv Vojvodine, u odnosu na onu od pre nekoliko sedmica u polufinalu kupa.

"Kad sam pričao posle poraza u polufinalu kupa u 91. minutu, rekao sam da je Vojvodina zasluženo pobedila, tada smo bili mnogo umorni i energetski prazni. Današnja utakmica je pokazala da se radi o dva tima podjednakog kvaliteta, bio nam je ovo treći međusobni meč, jednom smo pobedili mi, jednom oni, danas je bilo nerešeno. Mislim da je bod najpravedniji ishod kada se pogledaju sve šanse. Bila je jedna čarka na klupama tokom drugog poluvremena, ali dešava se to sve u žaru borbe, ne bi na tome trebalo da zamerimo ni ja kolegama, ni oni meni, tu nije bilo nikakve zle krvi"

Ostao je Kragujevčanima još jedan duel ove sezone - gostovanje Partizanu.

"Kapa dole momcima za volju, želju. Mi ćemo sačekati da vidimo ishode sutrašnje dve utakmice pa da vidimo šta će nam biti potrebno u Beogradu u poslednjem kolu. Mislim da su Sahli i Dadić zbog kartona suspendovani za tu utakmicu što će biti hendikep, ali šta da se radi, upašće neka druga dva igrača. Igrači će dobiti dva dana oduška, a onda ćemo od ponedeljka samo razmišljati samo o utakmici sa Partizanom. Hvala navijačima koji su došli po kiši, nadam se da su zadovoljni igrom našeg tima, mogli su da vide onakav Radnički kako igra od početka sezone".

Duel je iz lože Čika Dače posmatrao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Veliki motiv za igrače, ima mnogo talentovanih igrača u oba tima, sigurno je mogao da vidi jednu borbenu utakmicu, nadam se da je nekog zabeležio, danas smo bili počastvovani njegovim prisustvom, želim mu sreću na predstojećem Evropskom prvenstvu i da zabeleži dobar rezultat sa reprezentacijom Srbije".

Upitan je Dudić da prokomentariše odličnu igru Tomislava Dadića, a kako je odigrao treći međusobni mč protiv Vojvodine Božidara Bandovića, stigao je i da se našali na svoj račun.

"Unutar sistema je bilo malo taktičkih prilagođavanja. Dadić je doveden za to, ofanzivan je igrač, uzeo je dve lopte na prvoj trećini protivničkog terena i mogli smo iz tih situacija da postignemo golove, falio je taj završni udarac. Između mene i kolege nema velikih iznenađenja, kada ovoliko često igramo, češće viđam kolegu nego što sam sa ženom bio u prethodna dva, tri meseca. Sad moram kući malo, sad se nećemo viđati jedno vreme, završio je uz smeh 41-godišnji Sarajlija.



tagovi

Radnički KragujevacBožidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara