Duel poraženih

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 11:30

Španija i Belgija igraju za produžetak nade za plasman u polufinale Evropskog prvenstva

Nisu uspeli ni Španci, a ni Belgijanci da na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Evropskog šampionata za mlade dođu do trijumfa. I dok se poraz Crvene furije od Italijana nekako može i „progutati“, to se nikako ne može reći za neuspeh Belgije, koja je objektivno gledano bila favorit protiv Belgije.

Ali da krenemo od meča između Španije i Italije. Dani Sebaljos je doveo reprezentaciju sa Pirinejskog poluostrva u vodstvo već u devetom minutu utakmice i nagovestio potencijalno iznenađenje. Nisu ga i dočekali, pre svega zahvaljujući maestralnoj paritiji Federika Kjeze koji je prvo poravnao rezultat pred sam kraj prvog dela igre, a onda doveo Italijane u prednost na startu drugog. Sve dileme oko pobednika razrešio je Lorenco Pelegrini golom sa bele tačke na šest minuta pred kraj utakmice.

Izabrane vesti

Od Španaca se zaista dosta očekivalo, pre svega zbog činjenice da su na ovo prvenstvo doveli prilično respektabilan sastav. Predvođeni već pomenutim Sebaljosom, kao i Karlosom Solerom i Mikelom Ojarzabalom, nadali su se da će pružiti znatno bolji otpor Azurinima. Ovako, nalaze se pred utakmicom „na sve ili ništa“ protiv Belgije, gde će im jedino pobeda igrati, ukoliko žele da ostanu u konkurenciji za plasman u dalji tok takmičenja.

Sa druge strane, Belgijanci su takođe razočarali na otvaranju i moraće da se „vade“ protiv Crvene furije. Logično, to neće biti nimalo lako, uzimajući u obzir da u prvoj rundi nisu uspeli da se izbore sa Poljacima.

Na tom susretu rezultat je bio 3:2 za reprezentaciju iz centralnog dela Evrope. Aron Leja, koji nastupa za Tuluz, doveo je Đavole u prednost u 16. minutu utakmice, ali ih je sa druge strane očekivao spreman odgovor Poljaka. Simon Zurkovski je prvo poravnao rezultat pre pauze, a odmah po povratku je Kristijan Bijelik doveo ovu reprezentaciju u vodstvo. Sebastijan Simanski je dodatno uvećao prednost Poljske, a nadu da bi Belgijanci mogli do boda „podgrejao“ je Dion Kuls na šest minuta pred kraj utakmice. Do toga nije došlo, tako da su Đavoli pognutih glava morali da napuste teren.

Međusobni skor između ove dve selekcije u ovom starosnom dobu nam govori da Španci nijednom nisu slavili protiv Belgije. Đavoli imaju dve pobede i dva nerešena ishoda protiv Crvene furije, tako da se može reći da Španija večeras igra i protiv tradicije.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - GRUPNA FAZA

Grupa A

Sreda
18.30: (1,65) Španija U21 (4,00) Belgija U21 (5,10)
21.00: (1,38) Italija U21 (4,70) Poljska U21 (8,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara