Đukić: Hoćemo da napravimo ozbiljne stvari u Evropi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 18:17

Trener Partizana puca od optimizma uoči prve utakmice u kvalifikacijama za LE

Fudbaleri Partizana u četvrtak protiv Rudara iz Pljevalja počinju takmičenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč se igra u Nikšiću jer pljevaljski objekat ne zadovoljava evropske kriterijume, a trener crno-belih Miroslav Đukić istakao je da osvajač kupa Srbije i ove sezone ima velike ambicije u Ligi Evrope
"Počinjemo evropsko putešestvije, znamo da će biti težak meč u Nikšiću, ali naš cilj je da prođemo dalje jer imamo velike ambicije u ovom takmičenju. Hoćemo da napravimo ozbiljne stvari u Evropi i zato ćemo uraditi sve da sutra zabeležimo dobar rezultat", rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Nikšiću.

S obzirom da je vaš bivši član stručnog štaba Andrija Delibašić rodom iz Crne Gore, da li ste dobili neke informacije o protivniku i od njega?
"Nismo dobili informacije od njega, već od drugih ljudi. Naravno, on je došao da nas obiđe i pozdravi. Što se tiče Rudara, znamo da su promenili trenera i da imaju dobru ekipu, kvalitetnu tranziciju i kontrapade".

Izabrane vesti

Partizan je i prošle sezone evropske kvalifikacije, tada u Ligi šampiona, počeo u Crnoj Gori protiv podgoričke Budućnosti.
"Voleli bi da i ove godine odemo preko Crne Gore do Evrope. Ovo je takmičenje koje vam donosi prestiž, afirmiše igrače i sve ćemo uraditi da ponovimo rezultat od prošle sezone. Pritisak uvek postoji, uvek se traži maksimum. Kad si u Partizanu, uvek moraš da budeš pripremljen na to".

Rođeni Nikšićanin u timu Partizana je i vezista Nebojša Kosović koji je priznao da ne zna mnogo toga o protivniku.
"Naši ciljevi su uvek isti, želimo da se domognemo grupne faze Lige Evrope. Iskreno, nisam pratio Rudar ove sezone, znam samo nekoliko igrača. Želimo da od samog starta nametnemo naš stil igre. Nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat već na prvoj utakmici".

Foto: MN Press


tagovi

Miroslav ĐukićNebojša KosovićRudar Pljevlja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara