Đukić je ponosan na kraju: Nekada, jednostavno, ne možete da stvorite šansu…

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 21:48

Trener Partizana žali zbog propuštene prilike u prvom meču

Partizan je šansu propustio u prvom meču protiv Viktorije Plzenja. Crno-beli su u Beogradu nadigrali Čehe, ali su izgubili stečeni kapital posle gola iz ofsajda u finišu meča. I to je najveća uteha navijačima, s obzirom da u revanšu u Pleznju baš i nije bilo mnogo toga utešnog…

Partizan je u Češkoj poginuo bez ispaljenog metka i stvorene šanse, ali trener Miroslav Đukić je na kraju ponosan
“Ne mogu ništa da zamerim ekipi, čestitam igračima na zalaganju i borbenosti. Želeli smo da postignemo gol koji bi nas odveo u narednu rundu – nismo uspeli. To je osnovni razlog zbog kojeg Viktorija ide dalje”, rekao je Đukić posle utakmice u Češkoj.

Izabrane vesti

Utisak je da se očekivao ofanzivniji Partizan. Ili makar Partizan koji će biti opasniji po protivnički gol…
“Pa, baš tako, preko puta je bio protivnik isto toliko dobar kao ti. Pokušavali smo da igramo, uspevali smo da uspostavimo i pas, ali... Ima momenata kada protiv kvalitetnih rivala ne možete, jednostavno, da stvorite šansu... Ostaje žal zbog tog primljenog gola u Beogradu, u mnogome je okrenuo stvari na Viktorijinu stranu”.

Da li Partizanu nedostaje vođa na terenu?
“Ima potencijala među ovim igračkim kadrom da se izbore za vođu, ali za sve je potrebno vreme. Nedostajao nam je gol, tečniji pas, lucidnost... Idemo kući, ali – podignute glave!”

Kada se podvuče crta, iza Partizana je ipak uspešna sezona u Evropi i prvo izboreno evropsko proleće posle 13 godina.
“Ponosan sam na ekipu i na ono što smo uradili u Evropi ove godine. Igrali smo protiv dobrih timova i takmičili se odlično. Ovo je veliko iskustvo, učiniće nas još boljima. U svaku utakmicu smo ulazili maksimalno koncentrisano i pružali maksimum. Nema mesta jadikovanju i plakanju”, prokomentarisao je Partizanov trener.

Piše: Aleksandar JOKSIĆ
FotoAction images


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara