Đukić: Ništa još nismo osvojili! Ko plati kartu, nek viče šta hoće

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 22:38

Strateg Partizana posle plasmana u finale kupa objasnio i da Tošić nije šutirao penal jer je promašio udarac sa bele tačke u Čačku u prvom delu sezone, pa je odgovornost pala na Pantića

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je posle pobede nad Čukaričkim (2:0) u polufinalu kupa Srbije da je čak i posle promašenog penala i neiskorišćenog zicera Saše Ilića verovao u prolaz dalje, ali da nije očekivao baš dramu koja će biti rešena golom u 90. minutu.
“Znali smo da će biti dramatično i teško, ali ne baš ovoliko. Čestitam ekipi, odigrala je vrhunski. Bili su skoncentrisani, stvorili veliki broj šansi. Igrači su se ove godine dosta namučili, trpeli kritike i vratilo im se. Ali nismo još ništa osvojili, moramo u finalu da stavimo tačku na i”, rekao je Đukić novinarima posle utakmice u Humskoj.

Da li je bilo nervoze posle promašenog penala?
“Videli smo da ekipa igra odlično i stvara šanse. Znali smo kada stignemo do prvog gola, da ćemo uspeti da ih otvorimo. Videli smo da je pobeda blizu. Prvi gol je bio ključni, posle je sve bilo lakše. Nastavili smo da napadamo, da centriramo, ubacujemo lopte u šesnaesterac, protivnik nije izdržao pritisak”.

Izabrane vesti

Pokazalo se još jednom da je Saša Ilić nezamenjiv?
“Znali smo u tim momentima kad ne ide, da je on tu da pomogne. Pokazao je da je vrhunski igrač još jednom. Pogotovo u mečevima gde niko nema prostora. Ali čestitke zaslužuje cela ekipa“.

Da li ste se danas obazirali na povike sa tribina?
“Ako su platili kartu, navijači imaju pravo da pričaju šta hoće, ovo je pobeda za moju ekipu”.

Zašto je Danilo Pantić izveo penal, a ne Zoran Tošić?
“A što ne Pantić? Tošić je u Čačku promašio penal i nije hteo da šutira”.

Protivnik u finalu kupa biće vam Mladost iz Lučana?
“Težak rival. Naučili smo lekciju na Čukaričkom, neće biti nimalo lako. Sve su nam utakmice bile teške protiv Mladosti”.

Da li je vama malo laknulo posle plasmana u finale?
“Ja sam profesionalac, radim svoj posao, srećan sam što je ekipa nagrađena za rad tokom cele sezone”.

Foto: MN Press


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara