Đukić: Plzenj ili Barselona, nama je svejedno! Hoćemo pobedu i u Humskoj i u Češkoj

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.18. | 12:43

Napadač Ognjen Ožegović se oporavio i trebalo bi da bude u konkurenciji za tim

Došlo je vreme da Partizan opet zaigra u Evropi. Crno-beli u četvrtak u Humskoj dočekuju Viktoriju Plzenj u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a trener Miroslav Đukić kaže da neće menjati stil igre zbog protivnika, da veruje da će Partizan sačuvati netaknutu mrežu i da mu je u pripremi utakmice bilo svejedno da li sa druge strane stoji češki prvak ili Barselona.
“Svesni smo sutrašnje utakmice i koliko je važna za nas. Biće teško, oni su ozbiljan tim, ali smo i mi. Idemo bez straha da prođemo dalje. Znamo da neće biti lako, ali moramo da damo sve od sebe”, rekao je Đukić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

On na sutrašnjoj utakmici definitivno ne može da računa na povređenog Sašu Zdjelara, ali može na oporavljenog napadača Ognjena Ožegovića.
“Svaki meč bez primljenog gola je dobar za nas, ali mi idemo na pobedu i kod kuće i na strani. Ne menjamo stil gde god da se igra. Uvek hoćemo pobedu. Ali kod kuće je važno da se ne primi gol”.

Izabrane vesti

Strateg crno-belih očekuje i kvalitetnu podršku navijača na stadionu u Humskoj.
“Nadamo se da se neće ponoviti ono sa derbija i da svi navijači znaju šta je cilj i da nas svaka razjedinjenost vodi u propast. Moramo da budemo zajedno svi, podrška nam je važna protiv jakog rivala, koji je protiv Vojvodine igrao pre nekoliko sezona. Znamo sve od njima. Čak smo na pripremama i birali rivale koji si slični njima. Spremni smo. Odlično smo radili i iz mirnoće idemo po pobedu”.

Partizan je tokom priprema dva puta odmerio snage sa češkim timovima - Teplicama i Slovanom.
“Plzen je kvalitetniji od njih, ali će intenzitet biti isti i znamo šta nas očekuje. Oni su dominantni u svom prvenstvu, a mi ćemo pokušati da im oduzmemo tu dominaciju”.

Đukić kaže da su crno-bele poremetile povrede prvo Pantića i Ožegovića, a sada i Zdjelara.
“Šta je tu je, ko god bude izašao na teren ima kvalitet i daće maksimum. Dobro smo radili i ne sumnjam u njih. Verujem da će biti oni pravi, da ćemo odigrati vrhunsku utakmicu i da ćemo svi uzivati. U svakom slučaju, videćemo koji će tim istrčati na teren. Prvo da kažem igračima, a onda ćete vi saznati”.

Ni kod Đukića, ni kod igrača ne postoji strah, ali poštovanje prema protivniku je uvek tu.
“Akcenat je uvek na mojoj ekipi. Bez obzira na rivala, da li je Barselona ili neko drugi. Mi smo jako bitni i mi smo ti koji moramo da pobedimo”.

Rekao je da ne zna da li Partizan, u slučaju da prođe Čehe, može dodatno da registruje Armina Đerleka. Upozorio je i da ne treba da se trči pred rudu.
“Oni su napadačka ekipa, ali umeju da igraju i na kontru. Osećaju se dobro i kad se brane i kad napadaju. Zato moramo da budemo koncentrisani svih 90  minuta”.

Štoper Partizana Milan Mitrović istakao je da mu je ovo najvažnija utakmica u karijeri.
“Vrlo je važno da godinu počnemo sa pozitivnim rezultatom i nadam se da ćemo uz navijače to ostvariti. Biće teško, oni imaju najboljeg napadača lige i nadam se da sutra neće dati gol. Ovo će biti moja najvažnija utakmica u karijeri, jer nikad nisam odigrao neku sa ovakvim značajem”, zaključio je Mitrović.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Miroslav ĐukićMilan MitrovićViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara