Đukić: Puca se penal, a igrači nisu prisutni! E, to je problem

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.03.18. | 14:53

„Želimo li da zabranimo da se priča“, pita (se) trener Partizana posle oduzimanja dva boda njegovoj ekipi

Otklonite uzroke, pa neće ni biti problema.

To je poruka koju Partizan šalje čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, posle odluke Disciplinske komisije da crno-belima, ali i Crvenoj zvezdi, skine po dva boda zbog „izjava u medijima“.

Izabrane vesti

Rukovodioci crno-belih su ocenili da je reč o uvođenju verbalnog delikta, karakterističnog za neko davno vreme, a struka smatra da su problemi mnogo dublji od onoga šta je ko rekao.
Nema nikakvog smisla oduzimati momcima bodove koje su zaslužili na teren. Ne znam šta želimo, da zabranimo da se priča“, zapitao se Miroslav Đukić.

Trener Parnog valjka jasan je u poruci da je srpski klupski fudbal u blatu. Kao primer, naveo je situaciju u kojoj Milan Pavkov izvodi drugi jedanaesterac za Radnički u Ivanjici, a fudbalera Javora nema ni blizu kaznenog prostora.
„Bolje da sredimo uzroke, vidimo zbog čega se to desilo, ako hoćemo da pomognemo srpskom fudbalu. A ne da se šutira penal, a protivnički igrači ne prisustvuju istom. Zašto to prolazi neopaženo? Trebalo bi da napadnemo stvarne probleme“, dodao je Đukić, a taj detalj iz meča prošlog kola možete videti na sledećem snimku, počev od 3.15.

Neki od njih trebalo bi da ostanu iza Partizana. Na primer, loši rezultati. Crno-beli su u sredu savladali Rad (3:1) i u dobrom raspoloženju stižu u goste Čukaričkom (nedelja, 15.00, TV Arenasport 1). Upitan da li meč sa Brđanima doživljava kao kvalifikacioni za ostanak na klupi, odgovorio je mirno.
„Ne shvatam ovo kao kvalifikacije. Jedino što Partizan u svakoj utakmici ima obavezu je da ide na pobedu. Drugog pritiska nemam, niti će ga biti posle, bez obzira šta se desi. Moja obaveza je da Partizan pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene. Ceo život sam pod pritiskom, takmičim se, tako ni fudbal ne doživljavam drugačije. Pogotovo ne znam šta je to kad u utakmicu uđeš opušteno“.

Koja reč o Čukaričkom...
„Očekuje nas težak meč protiv čvrstog rivala. Pretpostavljam da ćemo mi voditi utakmicu, a domaćin nas ugrožavati iz kontranapada. Želimo da potvrdmo da smo posle Rada na dobrom putu“.

A pritiv Rada je blistao najstariji igrač Superlige - Saša Ilić.
Odigrao je vrhunski. Pokazao je da je Božiji dar za nas. U svakoj prilici pokazuje igračku, ljudsku i veličinu kapitena. Videćemo kakve su njegove mogućnosti da igra u ritmu sreda-subota“, uzdržan je Miroslav Đukić od ocene da li će 41-godišnji vezista na teren i protiv Brđana.

FOTO: Star sport


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara