Rikardo Gomeš na treningu
Rikardo Gomeš na treningu

Đukić: Rikardo i Nikolić velika pojačanja! Igraćemo brže

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.06.18. | 17:32

Trener Partizana kaže da ima zatvorene sve pozicije u ekipi i da je pripremljen za eventualne odlaske

Delimična rekonstrukcija Partizanovog tima, započeta u napadačkoj liniji, trebalo bi da donese crno-belima ono što nisu imali lane. Smirenost u realizaciji. Česta upozorenja Miroslava Đukića kako su njegovi izabranici mogli racionalnije da reaguju pred tuđim golom rezultirala su dolascima Rikarda Gomeša iz portugalskog Nasionala i Nemanje Nikolića iz subotičkog Spartaka, a šef struke se nada da će baš njih dvojica doneti crno-belima lakše pretzvaranje šansi u golove.

Što je bio jedan od uočljivijih problema minule sezone, pa je red da se u narednoj to promeni.
Rikardo i Nikolić su velika pojačanja. Doneće nam mnogo u završnici. Očekujem da Partizan igra brže i agresivinije, bude čvršći i konkretniji u završnici. Želimo da probijamo po bokovima, idemo na centaršuteve, a dvojica novih igrača poseduju dobar tajming u napadanju bočnih lopti. To će nam biti adut naredne sezone. Biće boljitaka u ekipi. Nadam se da ćemo preko novih igrača poboljšati realizaciju u završnim metrima“, priželjkuje Miroslav Đukić u prvom obraćanju javnosti sa priprema u slovenačkom Ptuju.

Izabrane vesti

Đukić deli savete

A na njih je poveo 32 igrača. Među njima je i treći letnji novajlija, rumunski desni bek Gabrijel Enake.
„Tek je došao, trčkarao je, radio probe, nismo ga još videli fudbalski šta može da nam donese. Sva trojica (Nikolić, Gomeš i Enake) će nam doneti pozitivne stvari. Plus, ekipa je bogatija za iskustvo od godinu dana koliko smo proveli zajedno. Sigurno će doći do automatizama. Moramo da budemo takmičarska ekipa, koja će da prima malo golova, a gde će svi da rade za tim“.

Đukić je pojasnio da je mladi špic Đorđe Jovanović, ipak, doputovao sa ostatkom tima u Sloveniju, jer - iako najavljen - transfer u belgijski Briž još nije realizovan.
Đole je došao sa nama da trenira. Videćemo šta će biti. Što se odlazaka tike, pripremljeni smo za njih, jer Partizan živi od prodaje igrača, to je glavni izvor prihoda“, istakao je nekadašnji reprezentativac i nagovestio da trenutno raspolaže glomaznim kadrom. „Veliki je broj igrača, ali polako se fokusiramo na broj od 20-25 momaka sa kojima možeš da radiš. Moramo da se posvetimo situacionim igrama „deset na deset“, moramo polako neke igrače da ostavimo na strani. U ovom trenutku imamo manje-više zatvorene sve pozicije. Eventualno će neki odlazak prouzrokovati dolazak“.

Janković, Zdjelar i Saša Ilić

Tokom boravka u Sloveniji, Parni valajk će odigrati pet test utakmica koje bi trebalo da mu posluže da se zagreje za trku sa Rudarom na početnoj od četiri stanice do grupne faze Lige Evrope.
Počinje pravljenje tima, kako bismo što spremniji dočekali meč sa Pljevljacima. Imamo dobre protivnike, biće to prilika da se uigramo, jer nas očekuje naporna sezona na tri fronta. Protiv Rudara nas očekuje težak meč, ali najbitniji smo mi. Ne možemo nijednu utakmicu u Evropi da shvatimo lako, u šta smo se uverili lane, kad smo se namučili protiv Budućnosti. Što se tiče druge runde, nadamo se da da neće biti Irtiš, jer je put predug“, završio je Miroslav Đukić premijerni raport iz Slovenije, uz napomenu da ne prati previše šta se dešava u taboru najvećeg konkurenta za trofeje, Crvene zvezde.

JOŠ JEDAN KONDICIONI TRENER

Branko Mirjačić i Saša Tomić

Osim Žarka Lazetića i Đorđa Pantića, stručni štab Partizana dodatno je osvežen priključivanjem Saše Tomića. Reč je o kondicionom treneru, ranije prisutnom u stručnom štabu Vladimira Vermezovića, koji se vratio u Humsku, ovoga puta da bude saradnik dugogodišnjem stručnjaku za fizičku pripremu igrača, Miši Filipoviću.

Imajući u vidu činjenicu da u crno-beli dosta golova minule sezone primili u završnim fazama utakmica, očekuje se da dolazak Tomića podigne fizičku spremu ekipe na viši nivo.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Miroslav ĐukićRikardo GomešNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara