Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

Đukić sa osmehom: I ovi drugi su sa zemaljske kugle

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.03.18. | 15:23

Razumevanje za Zvezdu, pohvale za Svetozara Markovića i Ognjena Ožegovića

Uverljiva pobeda nad Čukaričkim, pa rutinski obavljen posao protiv Javora u Kupu Srbije. Situacija se u Humskoj u samo 10 dana okrenula za 180 stepeni, pa je i Miroslav Đukić mnogo raspoloženiji dok priča o nedeljnom sudaru Partizana i Radnika.
Posle dužeg vremena igramo pred našom publikom. Žeilmo da i ta publika vidi boljitak, da pokažemo da smo u dobrom  momentu. Neće biti lako protiv Radnika, čvrsta je to, tvrda ekipa. ali mi smo u uzletu. Bitno je da što pre otvorimo utakmicu da bismo igrali mirnije, rasterećenije. Sigurno čemo mi voditi igru, oni će pokušati da nas ugroze iz kontri i moraćemo da budemo oprezni, jer imaju tamo igrače sposobne za to. Kontre su uostalom Radniku i glavno oružje“, počinje Đukić, koji protiv Surduličana neće moći da računa na Bojana Ostojića, Milana Mitrovića i Miroslava Vulićevića, dok se Zoran Tošić oporavio i ponovo radi sa ekipom.

Vratio se, mada je za njega još rano, i Nebojša Kosović, prvi put još od septembra i teške povrede kolena.
Vezni igrač, kreativac, može mnogo da nam donese. Lepe vesti za nas“, zadovoljno trlja ruke Đukić.

Izabrane vesti

Čini se ipak da je osnovni razlog baš u tim pobedama u protekloj nedelji. Sasvim drugačije izgleda ambijent u Humskoj danas. I to je fudbal.  
Uspeli smo da prebrodimo tu krizu koju sve ekipe nekad prolaze. I ovi drugi su (Crvena zvezda, prim.aut) sa ove zemaljske kugle i oni prolaze krize. Ništa to nije neobično. U ovih 10 dana mi smo se vratili na pravi kolosek. Ali ne treba misliti da je sve rešeno, pa ni u Kupu, čak i ako tamo nema Crvene zvezde. Na njenom slučaju treba da naučimo lekciju: niko ne može da se pobedi lako“.

Bar na papiru ipak i bar u finišu ovog regularnog toka sezone Partizan bi trebalo da ima lakši raspored o večitog rivala. Možda prilika da se dodatno smanji zaostatak za liderom Superlige? Đukić smatra da je rano za takve priče.
Ne verujem u imena protivnika, jer ne igraju imena, nego fudbaleri. Svaki meč moramo da igramo maksimalno angažovano, koncetrisano. Ne postoji lak protivnik. I videli ste - sa svakim smo se mučili. Sve je to i normalno“.

Pojedinačno o nekim utiscima sa poslednjih mečeva. Ili odsustvu utiska. Sejduba Suma nije igrao ni protiv Čuke ni protiv Javora. Grip ga je sprečio. Sada?
Spreman je, može da bude na spisku. Trenira normalno, tu je“, ostaje zatvoren Đukić.

Svetozar Marković će skoro sigurno biti tu. Impresionirao je u prvim mečevima u seniorskom timu. Iako je igrao i beka i štopera.
Sveta je pokazao da može da igra na obe pozicije bez problema. Dobili smo još jednog igrača sa njim. Potvrdio se. Raste iz dana u dan. Najbitnije je da ima odličnu glavu, smiren je, staložen, radi predano, ne ulazi u euforiju. Pred njim je velika budućnost“, hvali šef.

Ognjen Ožegović u golgeterskoj seriji?
Odlično je radio za ekipu, a kada se tako radi onda i golovi dolaze sami po sebi. I on Tavamba su svhatili da moraju da nam pomognu u defanzivnom delu. Zahvalan sam i ja i cela ekipa. Jer iz te nule nazad postajemo prava takmičarska ekilpa i dobijamo kvalitet koji nam daje prevagu“, završava Đukić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Miroslav ĐukićSvetozar MarkovićOgnjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara