Duljaj iz Danske: Nordsjeland je taktički perfektan, brzi su i okretni

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 19:00

„Ali imamo i mi naše ambicije“, poručio mladi stručnjak

Slika oko Partizana promenila se prošlog četvrtak, kada je ekipa Igora Duljaja stigla prednost Sabaha, a potom zahvaljujući prisebnosti Aleksandra Jovanovića stigla do plej-of runde Lige Konferencija. Izazov u Danskoj biće mnogo složeniji iz više razloga, ali veruje mladi stručnjak da će pozitivan impuls, izazvan eliminacijom Azera, držati njegovu ekipu i tokom sutrašnjeg duela sa Nordsjelandom (18.30, TV Arena)

Na starom mestu, gde je 2018. godine najavio eliminaciju danskog tima i susrete sa Bešiktašom, crno-beli će tražiti pozitivan rezultat. Biće to teži posao u ovom dvomeču, pošto se dalonaslutiti da Igor Duljaj veruje da će na krilima Grobara crno-beli u revanšu produžiti evropsku odiseju, i treći put uzastopno igrati u grupnoj fazi Lige Konferencija.

Izabrane vesti

„Sve osim poraza za nas bi bio dobar rezultat. Imamo naše ambicije, videli ste da smo prošli Sabah, ali nas sada očekuje ozbiljniji tim. Oni jesu mladi, ali moramo da imamo u vidu kakav su transfer napravili. To je njihov sistem, mnogo mladih igrača koji su brzi, okretni, agresivni. Biće nam izuzetno teško, imaju dve utakmice, posle kojih se računa zbir datih i primljenih golova. Nadam se da ćemo posle 180 minuta mi imati više datih golova“, poručio je Igor Duljaj.

Oba tima će izledati drugačije nego u prethodnim evropskim utakmicama. Nordsjaland je prodo sjajnog krilnog fudbalera Nuamu Lionu, dok će crno-beli biti lišeni pomoći suspendovanog Kristijana Belića. Partizan je danas ozvaničio dolazak Gajasa Zahida koji bi narednog četvrtka mogao da bude od pomoći.

„Do sledećeg četvrtaka ima još vremena. Moramo da se fokusiramo na sutrašnji meč. Treba imati u vidu da ćemo igrati na drugačijoj podlozi. Imamo veštačku travu na našem sportskom centru, ali je ova ovde mnogo brža i naprednija. Igrači će danas prvi put osetiti teren“.

Trener danskog vicešampiona Johanesen Hof je sa mnogo respekta govorio o Partizanu. Čak istakao da bi bio zadovoljan remijem.

„Moj kolega je mlad, rekao je da naša ekipa godinama igra zajedno, što nije tačno. Ubeđen sam da odlično poznaje naš tim, do detalja sam siguran da zna ko, gde, šta i kako. To ne sme da nas zavara... Verujem da će naših navijača biti ovde, zvali su me neki ljudi i obećali da će doći“.

Nordsjeland godinama predstavlja lansirnu stanicu za mlade igrače, što je nekoliko puta apostrofirao Igor Duljaj. Očekuje bivši reprezentativac Srbije poletne i brze Dance, ali iskustvo je adut Parnog Valjka.

„Imaju mnogo dobrih igrača. Njihov trener je spomenuo Saldanju, ali isto tako imamo nekoliko momaka koji nemaju mnogo evropskog iskustva. Plus, minus, tu smo negde, što se tiče iskustva. Neću da uzimam za primer Natha, Šćekića, koji imaju iskustvo. Oni će mnogo pomoći mlađim momcima. Sutra je samo prvo poluvreme. Nek se to završi, pa ćemo videti. Taktički su besprekorno organizovani, znaju šta i kako hoće. Očekujem da budu agresivni, kao u prošloj utakmici kod kuće“.


tagovi

Igor Duljaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara