©Starsport
©Starsport

Duljaj pred put u Suboticu: Nadam se da će nam teren dozvoliti da igramo fudbal

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 16:10

Strateg Partizana istakao važnost utakmice protiv Spartaka

Početak sezone delovao je neubedljivo kada su u pitanju igre Partizana. Remi sa TSC-om, uz ispadanje iz Evrope, bio je učinak koji nije obećavao previše, ali je klub iz Humske posle uvodnih štucanja uspeo da uđe u impresivnu seriju posle koje sa pravom 12. kolo Mozzart Bet Superlige dočekuje na čelu tabele i to uz četiri boda više od prvog pratioca. Na dosadašnjem putu crno-beli su uspeli da izbegnu nekoliko ozbiljnih mina, dva puta su i preokretali rezultat i od 0:2 stizali do pobeda, a pred odlazak na reprezentativnu pauzu dodatno su podigli nivo igre i prilično rutinski savladali Napredak i Mladost.

Nastavak serije izabranici Igora Duljaja će pokušati da režiraju u Subotici, na gostovanju rivalu koji je u prethodnih mesec dana značajno popravio formu i sa tri pobede u četiri kola napravio iskorak ka gornjem domu. Uspeli su fudbaleri Spartaka da iznenade Vojvodinu i TSC, dok su ceo plen odneli i protiv Voždovca, a jedini kiks u pomenutom periodu zabeležili su na domaćem terenu protiv Čukaričkog (0:3), te ne čudi što Igor Duljaj pred put na sever Srbije ističe važnost susreta koji sledi.

Izabrane vesti

"Nema kombinovanja, jer je ovo najvažnija utakmica, prva sledeća je uvek najvažnija. Ništa drugo me ne interesuje, samo susret sa Spartakom. Svi su zdravi, nema povređenih, imam sastav u glavi, ali uvek nešto može da se promeni, moram da sačekam da se trening završi i da vidim na koga mogu da računam", rekao je Duljaj.

Dodatni uvid u raspoložive snage strateg Partizana je tokom reprezentativne pauze imao kroz prijateljsku utakmicu sa OFK Beogradom u kojoj jeizmeđu ostalog prve minute upisao Nejtan de Medina, međutim belgijski štoper neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu.

"To je specifična pozicija, on nije vezni igrač, krilo ili napadač, pa da može postepeno da se uvodi u igru, pozicija štopera je takva da je teško da ga ubacite 15 mintuta i da postepeno ulazi u ritam, kao što su ulazili, Kalulu, Zahid, Severina... Sigurno neće biti u sastavu".

Govoreći o pristupu rivala, Duljaj je naglasio da očekuje postavu na koji su crno-beli već navikli.

"Pripremamo se kao i prethodno protiv Lučana. Igraju sa tri pozadi, oni su motivisani, verujem da će nam teren dozvoliti da igramo fudbal, jer publika zaslužuje da vidi dobar fudbal, uz navijače koji će nam biti vetar u leđa i veliki štit", rekao je šef stručnog štaba Partizana.



tagovi

FK PartizanIgor DuljajSpartak SuboticaSpartakMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara