Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Dušan Tadić protiv Galatasaraja za prvi trofej u Turskoj, a sedmi u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 15:57

Meč u Šanlujurfi se igra ove nedelje od 20.30 časova

Umesto na početku sezone, kada bi po nekoj logici trebalo da se igraju superkupovi, Turci su hteli da igraju u decembru. Meč Galatasaraja i Fenerbahčea bio je zakazan za 29. decembar, ali nije se odigrao tada jer su se navijači pobunili što je trebalo da se igra u Saudijskoj Arabiji. Konačno, taj meč za trofej između dva najveća turska kluba zakazan je za ovu nedelju, od 20.30 časova.

Ispunjena je želja navijača, igraće se u Turskoj. Međutim, ne u Istanbulu, iako su oba kluba iz tog grada, već na potpuno suprotnom kraju zemlje, u Šanlujurfi.

Izabrane vesti

Neće Superkup biti uvod u novu sezonu, ali hoće u ludu završnicu turskog šampionata. U preostalih sedam kola Galata i Fener će voditi paklenu borbu za titulu, razlika među njima je samo dva boda i najverovatnije će pitanje šampiona da reši direktan derbi u pretposlednjem kolu 19. maja.

U prvenstvu oba tima su zabeležila sve pobede u poslednjih pet kola. Međutim, isto taku su obe ekipe nedavno eliminisane u Kupu Turske, Galatasaraj od strane Karagumruka (0:2), dok je od Fenera bolji bio Ankaragudžu (0:3).

Isto tako, aktuelni šampion Turske je završio svoju epizodu na međunarodnoj sceni, pošto ga je iz Lige Evrope eliminisala praška Sparta. Fenerbahče je s druge strane još uvek „živ“ u borbi za trofej u Ligi konferencije, u četvrtfinalu će sledećeg četvrtka da igra protiv Olimpijakosa u Atini.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


Ovo je četvrti put da ćemo da gledamo najveći turski derbi u Superkupu. Ovo takmičenje se igra od 2006. godine, a Galatasaraj je dvaput pobeđivao u direktnim okršajima. Ukupno je šest puta podizao pehar. Fenerbahče zbirno ima tri trofeja, samo jedan osvojen protiv Galate. Poslednji put su bili rivali u avgustu 2014. godine.

Zbirno gledano, ovo će da bude čak 399. okršaj velikih rivala. Žuto-plavi vode sa 148:127 u pobedama, 123 utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prvi njihov ovosezonski duel u prvenstvu zavšren je 0:0.

Večeras će u centru pažnje ponovo da bude kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić. On je jedan od najbitnijih igrača Fenerbahčea ove sezone, a u prošlom kolu protiv Adane Demir je postigao fantastičan gol. Merenjem je utvrđeno, sa razdaljine od 47,2 metra, što je bio najdalji pogodak Fenerbačea od sezone 2014/2015, otkad se meri ta statistika.

Tadić je tokom kariejre osvojio šest trofeja, sve sa Ajaksom. Ima tri titule u Erediviziji, dva Kupa Holandije i jedan Superkup te zemlje. Sada igra za prvu krunu u Turskoj.


tagovi

FenerbahčeSuperkup TurskeGalatasarajDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara