{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Dobar je Bleki, čvrst, sluša", poručio novi štoper Gaungdžoua
Duško Tošić: Nekima je ovo poslednja šansa
Duško Tošić

(od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Tokom prvenstva u Južnoj Africi bili su u piku karijere, takmičenje u Rusiji biće poslednja velika prilika za srebrne dečake srpskog fudbala iz 2007. godine. Tada su u Holandiji Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina i Branislav Ivanović, predstavlji svež talas koji je zapljusnuo Stari kontinent.

Sada su već u jeseni karijere. Osetilo se to i u govoru novog štopera Guangžoua Duška Tošića.
"Skoro cela poslednja linija je iz Holandije. Tu smo Bane, Rukavina, ja... Za neke je ovo možda poslednja šansa na Mundijalu. Zato jedva čekamo da počne Prvenstvo sveta. Osam meseci je prošlo od Gruzije. Sad imamo šansu. Jeva čekamo da dođe nedelja", poručio je Duško Tošić.

Jesu tu veterani, ali tu su i mlade snage. Moraće Duško Tošić da "bebisituje" supertalentovanog Nikolu Milenkovića. Mada kako je igrao štoper Fjorentine u Austriji pomoć mu neće biti potrebna.
"Dobar je Bleki. Čvrst, sluša nas... Tu smo Bane Ivanović i ja da mu pomognemo. Mali je dobar, baš dobar. Imao je odličnu sezonu u Fjorentini".

Posle sinoćnjeg treninga reprezentativci Srbije su imali specijalan program. Upalili su televizor i gledali izdanje Kostarike protiv Belgije. Mogli su da vide kako su Đavoli udavili našeg premijernog rivala sa Mundijala.
"Oni su ekipa koja igra sa petoricom pozadi. Možda ono što smo videli nije pravi reper. Imali su Belgijanci problema. Međutim, javnost ne sme da nas upoređuje sa Belgijom. Oni su jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje Mundijala. Ima Kostarika ozbiljne vrline" jasan je Duško Tošić.

Za razliku od brojnih kolega levonogi štoper je došao u Svetlogorsk miran. Završio je finansijski ubbitačan transfer u Guangdžou.
"Kod mene to nema nikakve veze. Nikada nisam gledao reprezentaciju kao poligon da završim transfer. To kod mene nije bitno".

Zna zašto je došao u Rusiju.
"Hoćemo da usrećimo narod. Atmosfer je odlična. Ne kažem to zbog toga što je to floskula. Već zato što je stvarno tako".

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×