Dva dobra druga, dva prijatelja... Gruja na Luku - prvi čin

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 17:33

Momci koji su zajedno igrali više od 10 godina u subotu po prvi put jedan protiv drugog

Ajntraht je doživeo neočekivan poraz na svom terenu u prošlom kolu Bundeslige. Volfzburg je odneo ceo plen iz Frankfurta i malo spustio "na zemlju" četu Adija Hitera, ali ne i Luku Jovića koji je nastavio strašnu golgetersku seriju i ostao na čelu liste strelaca u Nemačkoj. Mladi reprezentativac Srbije nema nameru da se zaustavi ni u subotu, kada odlazi u Berlin na noge svom najboljem prijatelju Marku Grujiću.

Prvi put jedan protiv drugog. Momci koji su deset godina igrali zajedno u Crvenoj zvezdi, a onda i u reprezentaciji Srbije. Jović, kao što rekosmo, ima svoju računicu, želi da nastavi tamo gde je stao i dođe do 16. recke u sezoni (računajući sva takmičenja), međutim "digitron" u ruke uzima i Grujić. Visoki vezista možda još nije upisao debitanstki gol za Berlince, možda neće ni u subotu, ali Srbin je od krucijalnog značaja za igru ekipe Pala Dardaija. To je i dokazano: sa Grujićem u timu Herta nikada nije izgubila: bez njega, ono dok je bio povređen, samo jedan trijumf u sedam mečeva.

Izabrane vesti

Jović i Grujić su, logično na vezi ovih dana...
"Luka je siguran da će ponovo postići gol. Možda je u pravu, ali mi dobijamo ovoga puta. Naravno, moraću da se potrudim da ga 'isključim' iz igre, da ga neutrališem koliko je to moguće", kazao je pozajmljeni igrač Liverpula.  

Jasno je i Marku da to neće ići lako...
"On koristi i najmanju šansu. Tako je bilo tokom svih godina dok smo igrali u Srbiji, u Zvezdi. Uvek je bilo jasno da će Luka postati veliki igrač. Zato sam siguran da će Ajntraht iskoristiti šansu koju ima da ga otkupi od Benfike"

Grujić ne krije da je upravo Jović možda i ključno doprineo da on dođe u Bundesligu. Luka se priseća:
"Razgovarali smo tokom leta, naravno. Rekao sam mu da neće pogrešiti ako se odluči za Hertu. Ili ako dođe u Nemačku uopšte. I evo vidite. Mislim da je napravio pravi izbor".  

Hertu i Ajntraht razdvajaju samo tri boda. Pobedom, Berlinci bi sustigli Jovićev tim. Zanimljivo, prošle sezone u oba meča slavili su gosti. Pre toga u njihovim duelima godt nije uspeo da slavi skoro 10 godina. 

Za koga navijate u subotu? Ili bolje pitanje - na koga igrate?

 


tagovi

Marko GrujićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara