Dva gola Mudrinskog i fenomenalni Stojanović: Čuka nanela Zvezdi prvi poraz posle godinu i po dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.04.19. | 18:57

Na Banovom brdu od 0:2 do 3:2

Ne, nije šala, Crvena zvezda je posle više od 18 meseci pala!

Odolevao je tim Vladana Milojevića od 1. oktobra 2017. i gostovanja u Kruševcu, poput buldožera rušio sve žive rekorde, ali je konačno dolijao na Banovom brdu (2:3). Za uspavnost, tako vidljivu i okom laika i kod sigurnog vođstva, vladajući šampion je kažnjen. Okruštno kažnjen. Ima i do demotivacije crveno-belih o kojoj će morati da progovori Vladan Milojević, ali i do snage i snalažljivosti Brđana. Kapa dole domaćinu za spartanski  duh, pošto je posle 20 minuta i golova Marina i Bena odbio da pogleda porazu u oči. Nastavio je hrabro da gazi oslanjujući se na briljantan talent Luke Stojanovića i golgeterski njuh Ognjena Mudrinskog. I uradili su što niko dugo nije. Posle 57 uzastopnih prvenstvenih utakmica savladana je Crvena zvezda i to posle veličanstvenog preokreta.

Izabrane vesti

Odlučio se Vladan Milojević da uoči 160. večitog derbija sačuva Milana Pavkova i Branka Jovičića, ali nije sačuvao idiličnu atmosferu… Na redu je večiti derbi, a šampionska trka ponovo može da bude živa. Posebno, ako Partizan iskažnjava ovog popodneva vrlo usnuo tim sa Marakane.

Kako se samo trener domaćina Simo Krunić posle izmene poklonio dvostrukom strelcu Ognjenu Mudrinskom. Bio je to više nego jasan znak u koga bi trebalo da budu upereni reflektori kratkotrajne slave. Pored njega sa Zvezdinim čarobnim brojkama poigrao se odlični Luka Stojanović, kao i vredni kapiten Marko Docić…Prvi put u trenerskom mandatu Vladana Milojevića Crvena zvezda je u domaćem takmičenju primila tri gola.

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA 3:2 (2:2)
/Mudrinski 22, 67, Stojanović 38 - Marin 6, Ben 19pen/

Stadion: FK Čukarički, Banovo Brdo
Sudija: Igor Stojilković

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac – Kovač (od 77. Kopitović), Docić – Luković, Stojanović, Birmančević - Mudrinski (od 71. Tedić)
Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Savić, Stojković – Čaušić, Jovančić – Ben (od 63. Simić), Ivanić, Marin -  Vukanović (od 77. Jirka)

Od 45 minuta koliko traje prvo poluvreme trener domaćina Simo Krunić je barem 30 dozivao štopera Darka Puškarića, svestan da bi kao mnogo iskusniji kolega morao da drži strah Stefanu Šapiću. Upravo su igrači Crvene zvezde namirisali neiskustvo pomenutog Šapića kao tartuf koji može da ih odvede od pobede. Dok je Čuka izvela dva dobra napada, imala je isto toliko golova zaostatka.

Prvi put od kada je zadužio Zvezdin dres Aleksa Vukanović je dobio ulogu startera i bilo je sasvim razumljivo što je motivacijom štrčao u pomalo usnulom timu. Nekadašnji član Napretka, kao centralni špic, je posle odličnog duplog pasa sa Gobeljićem pomogao Marinu da goste dovede u vođstvo. Potom je iznudio prekršaj pomenutog Šapića za najstrožu kaznu.

Bio je to nagoveštaj tradicionalne goleade na Brdu kada igraju Čukarički i Zvezda, me3đutim, kao i mnogo puta dosad o nečemu se pitao i domaćin. Kao što je Šapić imao problema sa Vukanovićem, na drugoj strani su put velikog mučenja prolazili Vujadin Savić i Nemanja Milunović. Zaboravljali su štoperi crveno-belih da izlaze na Ognjena Mudrinskog, dopuštajući mu da igrom leđima i proigravanjima na stranu razigra ceo tim. Najviše Lukovića, Stojanovića i Birmančevića.

gallery

I kod rezultata 0:2 videlo se da je Čukarički u stanju da konstantno preti šampionu. Nekako previše usporenom u tranziciji i ne baš inventivnom u napadanju suparničkog bloka. Sve što prethodno nisu uradili domaći  su nadoknadali u 22. minutu. Odlično je Luka Stojanović savio centaršut, Milunović je ostao kratak, a Mudrinski nije.

Bio je to signal za domaćine da još jače krenu. Dobio je pohvale Luka Stojanović od trenera Sima Krunića tokom kompletnog prvog poluvremena. Bio je živ i opasan. A u tom 38. minutu demonstrirao je suv talent. Sjajno je naciljao sa 20 metara i pogodio rašlje Borjanovog gola.

Zvezda se u nastavku davila u jalovoj inicijativi. Ostao je bez baruta Aleksa Vukanović, kontra ritam je pojeo Marka Marina i Mirka Ivanića. Na drugoj strani Simo Krunić je tražio strpljenje i jak defanzivni blok, znajući da mora da dočeka svojih pet minuta. Taj trijumfalni momentat desio se u 67. minutu. Golgeterska bravura Ognjena Mudrinskog koji je sa 14 metara glavom pogodio dalji Borjanov ugao.

Zvezda nije imala adekvatnu reakciju. Sve se svelo na jalovu inicijativu i dugačke lopte. Prilično tanko i nedostojno prethodnih partija.

 

SRBIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota
Čukarički - Crvena zvezda 2:2 (2:2)
/Mudrinski 22, Stojanović 38 - Marin 7, Ben 19/

Napredak - Vojvodina 5:0 (2:0)
/Đorić 7, Ivanović 17, 73, Ilić 52, Ndiaje 86/

Nedelja
17.00: (3,20) Proleter (3,00) Mladost Lučani (2,30)
18.30: (3,25) Radnički Niš (3,25) Partizan (2,15)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkiMarko MarinOgnjen MudrinskiLuka StojanovićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara