Milan Borjan
Milan Borjan

Dva smo sveta različita: Nejmar i PSŽ resetovali beskrvnu Zvezdu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.10.18. | 08:05

Crveno-beli do nogu potučeni na Parku Prinčeva – 1:6

Dva smo sveta različita… Možda nije decenijska bruka, najviše zbog snage PSŽ-a, ali jeste šamarčina koja će zaboleti sve na Marakani. Jesu u domu srpskog šampiona pričali da su Sveci druga galaksija, ali teško da su očekivali da će doživeti najteži poraz na međunarodnoj sceni. U okviru drugog kola Lige šampiona PSŽ  je resetovao Crvenu zvezdu sa 6:1.

Jeste Barselona na ovom mestu dobila porciju od četiri komada, Anderleht je primio pet, bilo je i onih koji su se kući vratili sa sedam. Ništa to ne menja. Tim Vladana Milojevića je zaslužio kritike najviše zbog toga što je potpisao bezuslovnu kapitulaciju. Bio je statista. U drugom delu prvog poluvremena ličio je na provincijsku ekipu.

Izabrane vesti

Zvezda može da bude nadigrana, ali ne sme da bude ponižena. Ovako je to izgledalo na Parku Prinčeva: Nejmar se zabavljao i davao golove, Anhel Di Marija i Kilijan Mbape menjali mesta i stvarali višak, Marko Verati brijao… Na sve to Parižani  su smejali u lice crveno-belima. Reakcija sa druge strane je izostala.

Izuzimamo tu uvodnih 20 minuta kada se činilo da Zvezda zaista ima i plan i kvalitet da bar malo oteža život Francuzima. I deo posle petog gola domaćina, a jedinog koji je završio u mreži Alvara Areole. Tada je Lorenco Ebisilio – samo koji sekund ranije je kročio na teren – izdržao duel sa Veratijem i mirno odložio loptu do Marka Marina čiji siloviti šut je bio istorijski trenutak: prvi gol Crvene zvezde u Ligi šampiona otkako se igra pod tim imenom!.

I pre toga, Marko Marin je pored kontinuiranih napada PSŽ u dobrom delu utakmice bio jedini koji je bar povremeno izgledao kao profesionalni fudbaler. Porciju odbranjenih zicera imao je Milan Borjan. Ostali? Nisu se snašli. Ili bolje rečeno – nisu pokušali da se snađu.

Teško da su oni koji su gledali utakmicu putem televizijskog prenosa mogli da osete tu razliku u fudbalskim vekovima između dva tima. Crveno-beli su muški ušli u utakmicu, čvrstim blokom na sredini terena pokušali da otežavaju posao na sredini terena PSŽ- u, a onda su potonuli. Prvi pogodak Brazilca Nejmara isčupao je srce iz grudi tima Vladana Milojevića. Ako se tome doda da je brzina i tehnička supersoničnost Nejmara, Mbapea i Kavanija crveno-bele lišila mozga, možete da zamislite kakav meč smo gledali na Parku prinčeva.

Totalno dezorjentisani, izudarani, gosti su služili da ulepšaju postere igrača Tomasa Tuhela. Velika većina Srba je turobna događaja gledala sa šakom na ustima. Igrači Crvene zvezde kretali su se kao na usporenom snimku. Nisu mogli da iznesu loptu, nisu mogli da dodaju do sebe, nisu mogli da se potrkaju… Možda je to neko i očekivao, ali malo ko se nadao da će tim neporažen od februara ove godine odmah podići ruke uz znak predaje.

Dok je Nejmar dizao na noge raspomamljenu publiku na Parku Prinčeva, Mbape palio turbo pogon, a Verati „jeo“ napade crveno-belih, igrači srpskog šampiona su gledali u nebo. Trener Vladan Milojević je prekrštenih ruku nepomično stajao. Samo je golman Milan Borjan posle svakog primljenog gola pokušavao aplauzima da digne saigrače.

gallery

Nije vredelo. Oni su bili ubijeni u pojam, svesni da su galaksiju daleko od zvezda PSŽ-a. Lutali su bez kompasa. Sve je to stvaralo jeziv osećaj, posebno zbog činjenice da su posle golova Kavanija (za 3:0) i Di Marije (za 4:0) domaći samo pojačavali ritam.

Kako je igračima Crvene zvezde bilo u svlačionici možemo samo da zamislimo. Srbi na tribinama Parka Prinčeva imali su mučninu u stomaku, bojali se i dvocifrenog broja golova…

Milojević je na teren poslao Milana Pavkova i Srđana Babića kako bi spasio što se spasiti može. Na sreću Zvezdinog šefa stručnog štaba u tom intervalu se razbranio Milan Borjan. A nestvarno motivisani Nejmar ga je iskušavao iz svih pozicija.

Čudo je pravio Brazilac na terenu, vezivao je čitav vezni red i odbranu Crvene zvezde u čvor. Izgleda da mu je Tomas Tuhel pogodio pomerivši ga na poziciju klasične desetke. Ali koga je to zanimalo uopšte. Zvezda je patila i primala golove. A na kraju je usledila asistencija Ebesilija i gol Marina za veliko oduševljenje.

Taj gol ipak nije mogao da promeni utisak: dva smo sveta različita.

PSŽ - CRVENA ZVEZDA 6:1
/Nejmar 20, 22, 81, Kavani 37, Di Marija 42, Mbape 70 - Marin 74/

Stadion: Park Prinčeva
Gledalaca: 47.929
Sudija: Artur Soareš (Portugalija)

PSŽ (4-2-3-1): Areola - Menije, Kimpembe, Tijago Silva (od 76. Kerer), Bernat - Verati, Rabio - Mbape (od 76. Čupo Moting), Nejmar, Di Marija - Kavani.
CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić (od 46. Babić), Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Simić (od 46. Pavkov), Čaušić, Marin - Ben (od 73. Ebisilio).

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO GRUPNE FAZE

Sreda

GRUPA A
21.00: (1,33) Atletiko Madrid (5,00) Klub Briž (10,0)
21.00: (1,40) Dortmund (4,80) Monako (7,75)

GRUPA B
21.00: (2,70) PSV (3,25) Inter (2,65)
21.00: (3,60) Totenhem (3,60) Barselona (2,00)

GRUPA C
Pari Sen Žermen - Crvena zvezda 6:1 (4:0)
/Nejmar 20, 22, 81, Kavani 37, Di Marija 42, Mbape 70 - Marin 74/
21.00: (3,25) Napoli (3,45) Liverpul (2,20)

GRUPA D
Lokomotiva Moskva - Šalke 0:1 (0:0)
/Mekeni 88/
21.00: (1,55) Porto (4,00) Galatasaraj (6,25)

Utorak

GRUPA E

Bajern - Ajaks 1:1 (1:1)
/Humels 4 – Mazraui 22/

AEK - Benfika 2:3 (0:2)
/Klonaridis 53, 63 – Seferović 6, Grimaldo 15, Semedo 74/

GRUPA F

Hofenhajm - Mančester Siti 1:2 (1:1)
/Belfodil 1 - Aguero 7, David Silva 87/

Lion - Šahtjor 2:2 (0:1)
/Dembele 70, Duboa 72 – Moraeš 44, 55/

GRUPA G

CSKA - Real Madrid 1:0 (1:0)
/Vlašić 1/

Roma - Plzenj 5:0 (2:0)
/Džeko 3, 40, 90+2, Under 64, Klajvert 73/

GRUPA H

Juventus - Jang Bojs 3:0 (2:0)
/Dibala 5, 33, 69/

Mančester Junajted - Valensija 0:0

*** kvote su podložne promenama

FotoAction Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara