Dve ale pune problema

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 10:27

Švajcarsku i Belgiju muče povrede

I pre starta takmičenja u Grupi 2 najjače divizije Lige nacija bilo je jasno da je Island zalutao među dve ale Švajcarsku i Belgiju. U A diviziju generalno. Za jedino mesto koje vodi u plej-of bore se u Lucernu upravo Sajdžije i Crveni đavoli (20.45, Sport Klub 1).

Četa Vladimira Petkovića se posle razočaravajuće eliminacije u osmini finala nedavnog Mundijala u Rusiji, vrlo brzo oporavila i konsolidovala. Švajcarci su dosta dobro odgovorili izazovima koji su usledili i odigrali četiri meča s polovičnim učinkom. Jedna od te četiri utakmice je bila prijateljska na Vembliju, gde su izgubili od Engleske minimalnim rezultatom, uz pružen vrlo pristojan otpor. Preostala tri meča Sajdžije su odigrale u Ligi nacija i dva trijumfa su ostvarili nad selekcijom Islanda, dok su na gostovanju Belgiji poraženi (1:2). U sastavu tima nema najboljeg golmana Romana Burkija, te štopera Manuela Akanđija i Joana Đurua, a osim povređenog Admira Mehmedija koji nije pozvan novi problem za Petkovića je i povreda ofanzivca Brila Emboloa.

Izabrane vesti

I Belgijanci imaju kadrovskih problema. Čini se, znatno većih od domaćina. Izgleda da im je dolazak do polufinala Svetskog prvenstva naneo dosta štete jer su se i treneri pojedinih belgijskih igrača žalili da su se vratili isceđeni posle leta bez odmora. Shodno tome povrede vuku Vermalen, Vertongen, Dembele, De Brujne i Benteke. Defur i Najngolan su se penzionisali, a Romelu Lukaku nije potpuno fit. Inače, Belgijanci su u odličnoj formi, poraz od Francuza u polufinalu Mundijala jedini im je na poslednjih 30 utakmica.

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Ponedeljak
20.45:  (1,85) Nemačka  (3,50)  Holandija (4,40) 

Grupa 2

Nedelja
20.45:  (3,25) Švajcarska  (3,30)  Belgija (2,25) 

Grupa 3

Utorak
20.45:  (1,70) Portugal  (3,70)  Poljska (5,20) 

Grupa 4

Nedelja
15.00: (1,90) Engleska (3,50)  Hrvatska (4,10) 

Foto: Reuters


tagovi

BelgijaŠvajcarska 1Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara