Mohamed Salah i Edin Džeko (Reuters)
Mohamed Salah i Edin Džeko (Reuters)

Džeko: Inter bolji 75 minuta; Ferdinand: Liverpul patio, pa pokazao sve što nedostaje Junajtedu

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 10:52

Odlika velikih timova je da pobeđuju i kada ne igraju najbolje i kada su saterani u ćošak

Istrčali su fudbaleri Liverpula sinoć na teren stadiona Đuzepe Meaca, nisu dominirali, ali su uspeli da na Enfild vrate ogroman kapital od dva gola. Inter je ostavio odličan utisak tokom većeg dela utakmice, ali na kraju je presudila ta razlika u iskustvu i kontinuitetu igranja u nokaut fazi Lige šampiona poslednjih sezona.

Bili su izabranici Jirgena Klopa izloženi u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena, u drugom je gol Nerazura visio u vazduhu, ali na svaki pokušaj završnog pasa, Edina Džeka, Ivana Perišića ili nekog trećeg, defanzivci Redsa imali su spreman odgovor.

Izabrane vesti

"Imali smo dovoljno šansi da postignemo gol i nismo dali mnogo prostora Liverpulu koji obično stvara sijaset prilika. Dali smo sve od sebe, 75 minuta smo bili bolji, ali ako ne postignete gol protiv ovakvih timova, oni vas na kraju kazne. Da smo zatresli mrežu to bi se odrazilo na naše samopouzdanje i utakmica bi lako mogla da ode u drugom smeru", rekao je nakon utakmice Edin Džeko, svestan da je pred Interom pakleno težak zadatak da u Liverpulu nadoknadi dva gola zaostatka.

Džeko je razlog poraza pronašao u nepisanom fudbalskom pravilu da je kazna logična posledica propuštetnih prilika, ali je nekadašnji reprezentativac Engleske, a sadašnji analitičar Rio Ferdinand otišao za nijansu dublje istakavši šta to u sebi imaju fudbaleri Liverpula što ih je nepovređene provelo kroz buru na severu Italije.

"Ne radi se samo o kvalitetu nastupa, ne možete u svakom meču prikazati igru za desetku. Postoje momenti kada ćete se mučiti, patiti i trpeti, postoji tih pet minuta kada će vas protivnik naterati da se povučete i sabiti vas u ćošak. Suština je izbaviti se iz takve situacije, a za to je ključno imati karakter. Liverpul je imao m...a da se izvuče kada ga je protivnik pritisnuo, imao je dovoljno znanja, ali i discipline - sve to nedostaje Junajtedu u poređenju sa top timovima", hvalospevi legende Junajteda na račun najvećeg rivala, koja nije propustila priliku da žacne bivši klub zbog bledih izdanja koja se ponavljaju većim delom sezone.

Još jedan bivši fudbaler Junajteda, ali i Intera analizirao je sinoćni meč u Prestonici mode. Ešli Jang je prošlog leta napustio Meacu i preselio se u Aston Vilu, a u razgovoru za BBC Radio 5, ponudio je svoje viđenje Liverpulove pobede.

"Inter je morao da bude više napadački orijentisan u drugom poluvremenu što je i učinio. Nije bilo završnog pasa niti završnog centaršuta i nisu uspeli da postignu gol. Dobri timovi uvek pronađu način da pobede. Liverpul je kontrolisao utakmicu od vodećeg gola i definitvno je kandidat za osvajanje Lige šampiona", rekao je Jang, a sa njegovim stavom se slaže i legenda Redsa Robi Fauler.

"U poslednje vreme Liverpul je imao nekoliko izdanja koja nisu bila sjajna, ali je pobeđivao. Ne odigrati briljantno, a ipak pobediti. To je odlika velikog tima", istakao je Fauler.

Ako je i bilo dileme da je uz Mančester Siti, Pari Sen Žermen i Bajern koji je sinoć protiv Slacburga pokvario utisak, Liverpul u društvu glavnih favorita za "Ušati pehar", duel sa Interom na Meaci ju je oduvao. Jer i kada se ofanzivni deo tima mučio, odbrana je uspela da pokrpi sve rupe i zasluži malo sreće koja je premijerligaša pogledala u završnici utakmice.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara