Nikola Ninković
Nikola Ninković

Džigi Ninković: Stopirali su moj povratak! Pričaju da sam propao, ponižavaju me kao da nikad nisam bio u Partizanu

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.11.18. | 09:56

„Dokazaću im da su pogrešili“, kaže fudbaler Askolija i zalaže se da Saša Ilić preuzme rukovođenje klubom

Zaštitni znak Partizana. Oduvek. Poslednjih godina intenziviran, jer su se - da se ograničimo na period od januara 2016. do danas - u klub vraćali Marko Jovanović, Marko Janković, Miroslav Radović, Vladimir Stojković, Danilo Pantić, Zoran Tošić i Milan Smiljanić. Otuda je logično pitanje zašto u kategoriju „povratnici“ nije uspisano i ime Nikole Ninkovića, pogotovo što je ofanzivni vezni sam želeo da opet zakorači na crno-belu stranu Toplčiderskog brda.

Nije mu se desilo, pa je umesto Beograda na kraju završio u Askoliju. A moglo je da bude drugačije, da je bilo malo više sluha.
Uprava je stopirala moj povratak u Humsku. Osetio sam se poniženim. Poneli su se prema meni kao da nikad nisam bio deo Partizana. Dokazaću im da su pogrešili“, otvoreno i razočarano govori popularni Džigi za Informer, mada ne pominje javno ko je čovek koji mu nije dozvolio da se vrati, iako ga novinar pita da li je reč o sportskom direktoru Ivici Ilijevu. „Ne bih da imenujem, niti da prozivam, ali zna se ko je u svakom klubu osoba zadužena za dovođenje igrača. Svi znaju ko je to“.

Izabrane vesti

Možda se neko zapitao „a gde da stavimo Ninkovića“, aludirajući na činjenicu da su mesta krila i ofanzivnih veznih popunjena, međutim, ako se zna da se selekcija Partizanovog tima ne samo u letnjem, već i nekim prethodnim prelaznim rokovima odrađena loše jasno je da bi 24-godišnji vezista ima šta da ponudi, da bi bio od koristi ovoj ekipi.
„Mnogi pričaju da sam propao, a ne znaju da sam dve godine izgubio zbog povrede. Imao sam letos i ponude iz Serije A, ali znam da u tim ekipama ne bih igrao. U Askoliju mi je super, iako je to mali klub“.

Bilo kako, 24-godišnji momak ističe da će kad-tad ostvariti san i, poput mnogih, opet zadužiti opremu Parnog valjka.
„Ne, nisu ubili u meni želju da ponovo zaigram u crno-belom dresu, samo se to neće desiti u skorije vreme. Otkad sam otišao, maštam da se vratim. Živim za Partizan. Čujem se sa Sašom Ilićem, Lolom Smiljanićem, Danilom Pantićem... Nekad sam sebe moram da uštinem i kažem: „Alo, nisi više u Partizanu“. Ne vredi, i dalje proživljavam sve sa njima“, emotivno će Nikola Ninković, koji je dobrim partijama u Askoliju privukao pažnju moskovskog Spartaka.

SAŠA ILIĆ ZA SPORTSKOG DIREKTORA, ZVEZDA NIJE IZNENAĐENJE, ALI JOJ SE POMAŽE

Saša Ilić između Nikole Ninkovića i Nikole Trujića

Poput Valerija Božinova, čija se reč čula pre dva meseca, tako i Ninković smatra da bi Saša Ilić bio idealni čovek za funkciju sportskog direktora. Ako i kad do promena u tom sektoru kluba dođe.
Od srca se nadam i voleo bih više nego išta da Saša upravlja klubom. Partizan mora da se vrati gde mu je mesto. Doduše, postoji i druga strana priče. Svi znamo šta se dešava u našem fudbalu. To što se radi Partizanu nema nigde u svetu. Crno-beli su oštećeni u poslednjih nekoliko derbija, dok se Zvezdi pomaže. A nema potrebe za tim, jer crveno-beli imaju odličan tim i nije im potrebna pomoć. Nisu slučajno pobedili Liverpul, za mene to nije iznenađenje, ali ovim što se radi u Superligi šaljemo lošu sliku u svet i uništavamo srpski fudbal“, dodao je Nikola Ninković za Informer.

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Nikola Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara