Slavlje fudbalera IMT-a (Star Sport)
Slavlje fudbalera IMT-a (Star Sport)

Džinovski korak IMT-a ka opstanku, Voždovac se više ništa ne pita

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.05.24. | 18:07

Posle pet sezona u eliti deluje da će Zmajevi ispasti u Prvu ligu Srbije... Nikako im nisu odgovarale pobede Javora protiv Radničkog, odnosno Železničara nad Novim Pazarom

Košmarno pretposlednje kolo plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije za Voždovac, blistavo iz vizure IMT-a koji je na krovu TC stadion kao nominalni domaćin napravio džinovski korak ka opstanku u elitnom rangu. Zmajevi su prvi stigli do vođstva, ali im to nije bilo dovoljno ni za bod (2:1), te kolo pre kraja prvenstva deluje da su velike šanse da se posle pet sezona na superligaškoj sceni preseli u niži rang.

Poraz od IMT-a bio bi daleko prihvatljiviji za Voždovac da preostali direktni konkurenti u borbi za opstanak, Železničar i Javor (sastaće se u poslednjoj rundi), nisu u završnici svojih mečeva sa Novim Pazarom, odnosno niškim Radničkim izvojevali pobede. Tako je uoči poslednjeg kola Voždovac pretposlednji na tabeli sa 35, Železničar ima 38, Javor 39, a IMT je prvi iznad crte sa 41 bodom. Dakle, Zmajevi mogu da prežive u Mozzart Bet Superligi jedino ako u poslednjem kolu pobede Radnik na Krovu, a Železničar izgubi od Javora u Ivanjici jer je u ligaškom delu bio bolje plasiran od pančevačke Dizelke. Čak i u tom slučaju, ekipa Mihajla Trajkovića morala bi opstanak da juri putem baraža. Pobeda Javora nije prijala ni IMT-u koji bi u suprotnom već danas obezbedio direktan opstanak u najvišem rangu, mada je novobeogradski tim sebi u najmanju ruku kupio mesto u baražu za opstanak.

Izabrane vesti

Na polusezoni Mozzart Bet Superlige Srbije, pred zimsku pauzu, Voždovac je bio šesti na tabeli, pod trenerskom palicom Marka Savića igrao lepršav, napadački fudbal i uz Crvenu zvezdu i Partizan slovio za jednog od tri najbolja domaćina prvenstva. Ali mnogo se toga promenilo u zimskim mesecima. Otišao je Savić, prodati su nosioci igre u svim linijama tima (Burmaz, Jočić, Damjanović i Zečević) i nus-pojave su momentalno počele da se osećaju. Od ekipe koja je bila viđena u plej-ofu, Voždovac je za nekoliko meseci stigao na prag selidbe u Prvu ligu Srbije.

Dobro su Zmajevi otvorili utakmicu, poveli u 16. minutu zahvaljujući snalažljivosti i preciznosti Žuniora Flemingsa koji je iskosa pogodio malu mrežu gola Miloša Gordića, ali je odbrana nominalnih gostiju u nastavku utakmice pala na nekoliko testova koncentracije. Tri minuta nakon što je Pavle Savić sjajnom dugom loptom asistirao Flemingsu, štoper Voždovca zaboravio je na Irfana Zulfića koji je centaršut Kijevčanina pretovrio u izjednačenje.

Početkom drugog dela, jedna sumnjiva situacija u šesnaestercu Voždovca okarakterisana je penalom za IMT. Lopta je pogodila Savića u ruku koju je držao uz telo, a sudija Radaković pokazao na belu tačku. Miloš Luković je rutinski doneo prednost Traktoristima 17. prvenstvenim golom čime se na vrhu liste strelaca izjednačio sa Partizanovim Mateusom Saldanjom.

Mogao je Luković da iskoči i na čelo golgeterskog poretka da je bio koncentrisaniji u završnih tridesetak minuta. Spektakularnom intervencijom pred gol linijom, Marko Gudžulić ga je u 66. minutu sprečio da pogodio za 3:1. Bilo je to nekoliko desetina sekundi nakon što je Minja Nešković sa dvadesetak metara uzdrmao prečku IMT-ovog gola. Ulazio je Luković do kraja utakmice još dva puta u gol šanse, ali je Gudžulić sve vreme držao Voždovac u igri za bod koji na kraju nije osvojen.

Poput Lukovića na jednoj, Flemings je bio najveća opasnost na drugoj strani, ali Jamajčanin nije uspeo da novim golom zakuva situaciju na Krovu. Teški dani za Voždovac, klub koji je prethodne dve sezone igrao u plej-of Superlige i koji ima najmlađi tim u srpskoj eliti.

IMT – VOŽDOVAC 2:1 (1:1)

/Zulfić 19, Luković 51pen - Flemings 16/

Stadion: TC Stadion

Sudija: Nikola Radaković

IMT (4-4-1-1): Gordić 6 – Glišić 7, Lambulić 7, Ćosić 6,5 (od 88. Vuković -), Ćirković 6 (od 81. Džinović -) – Terzić 6 (od 72. Radočaj -), Kijevčanin 7 (od 81. Arsić -), Zulfić 7, Krstić 6 (od 89. Delević -)– L.Luković 7 – M. Luković 7,5

VOŽDOVAC (4-3-3): Gudžulić 7 – Kripić 5,5, Savić 5,5, Lukić 5, Antonijević 5 – Pirgić 6 (od 79. Bubanj -), Matić 6,5 – Kolarević 6 (od 64. Pavlović 6), Vilka 6 (od 64. Teodorović 6), Flemigs 7 Nešković 6,5.

Igrač utakmice: M. Luković 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (ŠESTO KOLO PLEJ-AUTA)

Subota

IMT - Voždovac 2:1 (1:1)

/Zulfić 19, Luković 51pen - Flemings 16/

Radnički - Javor 1:2 (0:0)

/Vukić 68 - Bosić 72, Obradović 76/

Železničar - Novi Pazar 3:1 (1:1)

/Stanković 3, Romanić 82, Kahvić 90+3 - Petković 45/

Radnik - Spartak (u toku)



tagovi

IMTfk voždovacMiloš LukovićDžunior Flemings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara