Radost crveno-belih
Radost crveno-belih

Efektno i s pola gasa: Ivanićev prvenac probio Radnik, Benova majstorija overila polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.19. | 19:57

Ekipa Vladna Milojevića obezbedila plasman u završnicu Kupa Srbije, mada je bilo zanimljivo u finišu - 2:1

Crvena zvezda je odradila naizgled lagan posao u četvrtfinalu Kupa Srbije i izašla na kraj sa Radnikom iz Surdulice na stadionu Rajko Mitić, pa potpuno spremno i motivisano čeka samu završnicu ovog takmičenja - 2:1 (2:0). Mada, bilo je problema u završnici koju je zakuvao glavni sudija Kragujevčanin Bojan nikolić odlukom da dosudi jedanaesterac za goste koji je vratio Surduličane na kratko u život.

Prvenac u dresu srpskog šampiona postigao je Mirko Ivanić, koji je mrežu Milovana Lekića pogodio preciznim udarcem glavom u 17. minutu, dok je svaku dilemu po pitanju pobednika u poslednjim trenucima prvog poluvremena efektnim udarcem iz slobodnog udarca razrešio Mohamed el Fardu Ben.

Izabrane vesti

Nisu uvodni trenuci utakmice nagoveštavali da bi za ovaj meč za izabranike Vladana Milojevića mogao da predstavlja rutinsko odrađivanje posla.

Milan Milanović je promešao tim, ali je delovalo da bi zatvorena formacija Surduličana mogla da napravi dosta problema domaćinu. Ipak, imali su sreće Beograđani da posle uvežbanog prekida i dobre kretnje Mirka Ivanića u idealnom trenutku probiju bedem protivnika i uvedu meč u željeni tok. Delovalo je da će Radnik posle serije propuštenih prilika Veljka Simića uspeti da ode na odmor sa samo golom zaostatka, ali to nije dozvolio Ben, koji je majstorski pogodio sa 17 metara udaljenosti i omogućio ekipi Vladana Milojevića apsolutno rasterećujuće drugo poluvreme.

Pokušao je Milanović uvođenjem Stevanovića i Zlatanovića da trgne svoju ekipu i učini je opasnijom po gol Milana Borjana, ali je to otvaranje gostiju i ofanzvniji pristup igri otvorilo mnogo mogućnosti Crvenoj zvezdi za kontraudar, pa su gosti brzo posustali, a apsolutna kontrola utakmice bila u potunosti u rukama ekipe Vladana Milojevića.

Ređale su se prilike Pavkova, Ebisilija, Ivanića, tražio se put do još jednog pogotka koji bi i definitivno overio plasman u polufinale nacionalnog kupa, ali domaćin nije previše žurio, već uvodio meč u mirnu završnicu i u tome u potpunosti uspeo. Milojević je na poluvremenu umesto Jirke uveo Ebisilija, a minute je kasnije pružio i Milošu Vuliću, koji je odmenio sve zapaženijeg Mirka Ivanića.

Poslednju dozu energije i motivacije u domaći tim u poslednjih 15 minuta igre uneo je mladi Dejan Joveljić, koji je juče potpisao novi ugovor sa matičnim klubom, ali nije imao sreće, ni dovoljno otvorenih situacija da postigne novi pogodak u seniorskom timu. Nije Zvezda uspevala da postigne taj treći gol koji bi potpuno ubio ovu utakmicu, a onda je došao čudan 90. minut i penal koji je glavni sudija Nikolić poklonio gostima.

Iako je Vulić bio blizu protivničkog igrača na TV snimku se ne vidi da ga je zakačio, ali arbitar kao da je želeo da malo podigne tenziju pred kraj pa smo gledali dramu. Zlatanović je precizno matirao Borjana, gosti dobili šansu da u presotalih dva minuta nagrnu napred pa šta bude. Probali su, ali se Zvezda odbranila i sačuvala prednost kojom je prošla u polufinale. 

Crvena zvezda u nedelju igra prvenstveni meč protiv Rada na Banjici, gde će biti u prilici da na gotovo perfektan način okonča vrlo upešan period pred početak reprezentativne pauze.


CRVENA ZVEZDA - RADNIK 2:1 (2:0)
/Ivanić 17, Ben 44 - Zlatanović 90+1. penal/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 4.527.
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Milunović, Babić, Stojković - Jovančić - Jirka (od 46. Ebesilio), Ivanić (od 67. Vulić), Ben, Simić - Pavkov (od 78. Joveljić).

RADNIK (4-2-3-1): Lekić - Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović - Kojić, Stojanović - Frensis (od 46. Zlatanović), Damnjanović (od 46. Stevanović), Bojić (od 64. Đorđević) - Stamenković.


KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Spartak - Mladost 1:2 (1:0)
/Šormaz 44 – Bojović 61, Pejović 80/

Napredak - Partizan  0:4 (0:2)
/Zakarić 31, Pantić 45, Valijente 66, Rikardo 72/

Radnički - Vojvodina  2:1 (1:0)
/Haskić 40p, 61 - Đuričin 90+4/

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (2:0)
/Ivanić 17, Ben 44 - Zlatanović 90+1. penal/


Foto: MN press


tagovi

Kup SrbijeEl Fardu BenMirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara