Egipćani napravili žurku u Birmingemu, Lester pao u 93! Vila čeka Mančester u borbi za pehar Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 22:53

Lisice mogu da se žale na suđenje, ali džaba sad

Prioritetan cilj je opstanak, ali ako uz to dođe i neki trofej – neće da se baci! A Aston Vila će 1. marta imati priliku da se porva za pehar Liga kupa, pošto joj je pogodak Trezegea u trećem minutu sudijske nadoknade doneo pobedu od 2:1 u superzanimljivom okršaju sa Lesterom i plasman u finale takmičenja.

Mogu Lisice sada da se žale na suđenje Majka Dina – nije nam zaista jasno kako u 39. minutu posle šuta Džejmsa Medisona nisu okarakterisali igranje rukom Marvelusa Nakambe kao prekršaj za najstrožu kaznu, ali na kraju – malo to vredi. Vila ide dalje, verovatno na megdan Mančester Sitiju, koji sutra na domaćem terenu brani velikih 3:1 iz prvog duela sa gradskim rivalom Mančester junajtedom.

Izabrane vesti

Vila i Lester su pak u revanš ušli poravnati na 1:1 i na stranu sad uverljiva pobeda Lisica od 4:1 u prvenstvenom okršaju pre dva meseca – Kup je ipak Kup – večeras se videlo da ta razlika između trećeg i 16. na tabeli Premijer lige uopšte nije toliko velika.

Uzbuđenja su sevala na sve strane, ali je Vila, koja je celim tokom sezone imala velikih problema sa realizacijom, zato uostalom i jeste tu gde jeste, bar večeras bila efektnija od Lestera što inače nije slučaj. Met Target joj je posle sumanutih uvodnih minuta u kojima smo mogli da vidimo bar po dva gola na obe strane doneo inicijalnu prednost od 2:1, da bio Vilu do kraja poluvremena čuvao fenomenalni golman Orjan Nilad.

Beše tu i taj čist, a nedostuđen penal za Lester, ali gosti su ipak uspeli da stignu do izjednačenja pošto ritam utakmice nije padao ni u nastavku igre. Mladi Harvi Barns je odlično centrirao ka Kelečiju Iheanaču i slutilo je da idemo u penal seriju.

Avaj, u trećem minutu sudijske nadoknade proradila je Vilina egipatska veza. Ahmed El Mohamadi je zavio savršenu kiflu, Trezege je bio brži od čuvara i Vila je izborila vizu za Vembli što su domaći navijači i te kako umeli da proslave utrčavanjem na teren.

LIGA KUP, POLUFINALE:

Aston Vila - Lester 2:1 (1:0)
/Target 13, Trezege 93 - Iheanačo 72/

Sreda
20.45: (1,35) Mančester Siti (5,30) Mančester Junajted (8,00)  /prvi meč 3:1/

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara