Pablo Mafeo
Pablo Mafeo

Eksplozija u Štutgartu! Sitijevo dete za novi klupski rekord, 8.000.000 i za Mamićev Dinamo

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.05.18. | 11:46

Četiri pojačanja u nekoliko minuta

Prelazni rok zvanično nije ni počeo, a Štutgart ga je možda već i završio. Sportski direktor Mihael Rečke je očigledno bio vredan, pa su Švabe danas u razmaku od samo nekoliko minuta promovisale čak četiri pojačanja za narednu sezonu.

Među njima, svakako se ističe 20-godišnji Pablo Mafeo, koga je Mančester Siti još dok mu je bilo 16 leta iskopao u Espanjolu. Prošle sezone se kalio u Sitijevoj španskoj filijali Đironi i sada će klupsku kasu obogatiti sa čak 10.000.000 evra, iako u Premijer ligi nije odigrao nijednu utakmicu!

Izabrane vesti

Sa tom sumom od 10.000.000 mladi desni bek će postati najskuplji igrač u istoriji Štutgarta, a za mesto u timu će se boriti sa Emilijanom Insuom - danas produžio ugovor - te Denisom Aogom.

Do sada, najskuplje Štutgartovo pojačanje je sa sumom od 8.000.000 evra bio Zdravko Kuzmanović, a uz njegovo ime ubuduće će pisati i - Borna Sosa. Projektovan u Mafeovog kolegu na levom beku, 20-godišnji Sosa će tih 8.000.000 evra doneti zagrebačkom Dinamu. Još jedan bingo Zdravka Mamića.

Kao slobodni agenti, stigli su i 23-godišnji štoper Mark-Oliver Kempf (Frajburg), inače mladi reprezentativac Nemačke i već dokazan na bundesligaškom nivou, te 18-godišnji ofanzivni vezni U18 tima Borusije David Kopač.

Svi mladi, svi talentovani... Imaju čemu da se nadaju navijači.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara